Monday, July 25, 2022

En prinsessbakelse i Drothemskvarteren

Vi åkte till mina svärföräldrar som har en stuga utanför Söderköping och då är det obligatoriskt med ett besök i Drothemskvarteren. Där är så fint! Stockrosor alltså <3

Nuförtiden har jag och Astrid lite åsikter om kläder så jag syr mindre och mindre till henne. Jag vägrar sy något som jag inte själv tycker är fint så vi köper majoriteten av hennes kläder på loppis istället. Att sy något som inte blir använt är ju inte heller kul. Astrid har mycket bestämde åsikter om kläder! Kan inte förstå vart hon fått det ifrån... Men här har vi lyckats enas kring ett mönster!

Astrid ville ha en klänning med cut-outs, helst i sidorna men vi enades sen om att ryggen var bäst. Mönstret är från Violette Field threads och heter Birdie. Det är första gången jag syr efter ett mönster från dom men eftersom de har många tweenie-mönster så lär det bli fler gånger. Tycker annars att det är rätt svårt att hitta mönster för stora barn. 

Tyget är en gardin jag köpt på loppis. Har haft det liggande länge i väntan på det rätta projektet och nu blev det använt! Och en riktig fullträff om jag får säga det själv. Både jag och Astrid är väldigt nöjda! 

Mönster: Birdie Tween Top and dress från Violette Field Threads
Storlek: 10 år
Ändringar: Inga vad jag minns
Tyg: från loppis, ursprungligen ett par gardiner

3 comments:

gun said...

Förstår att ni är nöjda. En riktig fullträff säjer jag också!

Immi said...

Underbar klänning !
Immi

Anonymous said...

Häftigt att du kunnat sy en så snygg klänning av gardiner! Jag är djupt imponerad. :)