Monday, March 13, 2023

Wildwood vest

En av de bästa grejerna jag vet är när jag får ett infall och direkt kan sätta igång med ett projekt. Så var det med den här västen. Jag har varit sugen på en sånhär väst länge och gjort några egna försök att göra mönster men inte lyckats. Så såg jag att Helens Closet släppte ett mönster och då kände jag japp en sån får det bli! 

Och istället för att sy en toile eller en enkel variant vilket hade varit rimligare så satte jag igång med en i lappteknik. Men det var så kul!

Sen om resultatet är mer cool dansk influencer eller galen slöjd-tant vet jag inte riktigt. Ser det ut som att jag dragit på mig ett täcke? Kanske lite, men isf på ett coolt sätt hoppas jag. Otroligt skön är den i alla fall och kul att sy. 

Jag gick igenom mina tyger och kom fram till att färgerna fick bli blå-beige-rosa med vinröda inslag. Och sen sydde jag som besatt i ungefär en vecka (alltså jag jobbade ju och lagade mat och städade och sånt där men all övrig tid sydde jag).  

Det enda jag behövde köpa vad quilt-mellanlägg. Resten är sånt jag hade hemma. Insidan är ett lakan jag köpt på loppis. Majoriteten av tygerna är nog loppisköpta tror jag. 

Mönster: Wildwood vest från Helens Closet
Storlek: 14, men den blev lite stor. Borde nog sytt 12
Ändringar: Kortade den 5cm och la delarna mer överlappande i sidorna för att den blev lite stor. 
Tyg: En salig blanding! Det mesta från loppis. 

No comments: