Thursday, October 26, 2017

En perfekt vardagsväska

I våras sydde jag mig en Traverse bag och den har sen blivit en av mina mest använda väskor. Storleken är perfekt, den rymmer allting utan att för den delen kännas alltför stor och klumpig. Det tyger jag sydde i då (handtryckt av fantastiska Emilia) är dock ibland lite svårt att matcha med kläder så jag ville sy mig en likadan men svart. 

Valet av tyg blev samma som till min kuvertväska jag nyligen bloggade, dvs oilskin från Merchant and mills i en nyans som inte riktigt är svart utan i mina ögon mörkt grå. Anna som köpte det till mig på en mässa säger att enligt Merchant and Mills säljaren är det mörkt mörkt blått, men jag ser verkligen inte i det blå i det. Oavsett så är det väldigt fint och det är ju det viktigaste! 

 
Precis som i den första väskan jag sydde valde jag att ha framsidan helt slät utan det fack med topplock som mönstret egentligen anger. Jag tycker den är mer stilren såhär. Först var jag lite orolig att den skulle bli alltför tråkig när tyget är enfärgat men jag tycker inte att den blev det. Tyget skrynklar sig lite, låter ju jättekonstigt att skriva så men det gör liksom det på ett snyggt sätt? Haha svårt att förklara men det blir i alla fall som en levande yta = inte tråkigt. 

Inuti väskan valde jag att göra två innerfack, ett litet och ett stort. Fodertyget är ett bomullstyg från Stoff och Stil.

Det stora innerfacket valde jag att stänga med magnetknäppning. Väldigt smidigt faktiskt. 

Såhär ser den ut ståendes på marken. Måste säga att det är den perfekta vardagsväskan! Mönstret är alltså Traverse bag från Noodlehead och jag sydde den större av de två storlekarna som den finns i. 

2 comments:

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Vilken fin vardagsväska du sytt. Jag blir riktigt sugen på att sy en själv. Jag köpte två väskor i somras. Fodret har redan gått sönder i båda! Så man kanske skulle sy sig en själv med bättre hållbarhet :). Hur tycker du det funkar med tygväska i regn och rusk?

Wallinskaya said...

Supersnygg väska! Kanske är det jag också ska göra istället för att köpa halvfula väskor för dyra pengar. :P