Thursday, October 19, 2017

Svarta tehusklänningen

Jag sydde ju en prickig Tea house dress för ett tag sen och blev så oerhört förtjust i den att jag ville sy en till. Eftersom det enda jag vill ha på mig just nu är svart så blev det en svart variant av den klänningen. 

Jag sydde den precis likadant som den grå, dvs att jag valde strl 10, vilket är en storlek under det jag vanligtvis brukar välja. Utgick från plaggets färdiga mått istället för det som mönstret rekommenderade, jag ville ha lite mindre rörelsefrihet och vidd än vad de tyckte. Längden är den korta varianten men jag valde att sy efter största storlekens korta längd vilket är storlek 20. Så det är nånstans mellan den korta och den långa varianten (och jag är väldigt kort då, 152cm).  

Den enda övriga ändring jag gjorde är att jag valde att inte sy på ärmarnas kanter. Ärmarna kändes långa nog på mig (kort som sagt) så jag kantade med snedslåband istället. 

Omöjligt att fota detaljer på svarta plagg, men det är ett veck bak i ryggen. 

Tyget är viskos från Stoff och Stil. Fick en kommentar om att den inte ska hålla så bra men det är ingenting jag märkt. Deras tyger är ju dock av väldigt skiftande kvalitet så jag skulle inte bli förvånad om det var så.  

Mycket nöjd med min svarta klänning!

3 comments:

Josefine said...

Tycker den här är så fin på dig! Och det ser ut att vara mycket rymliga fickor = typiskt bra.

Silvia said...

I love that dress! It's perfect on you. I really like the pattern also, but was put off by needing 4+ yards of fabric. I may have to change my mind seeing your version in that lovely fluid rayon.

Clara said...

Silvia: I didn't need that much fabric, 3 meter was more than enough!