Sunday, September 9, 2018

Stella

Häromveckan när vi var i Utby så mutade jag Astrid att sätta på sig sin nya klänning. Hon gillar den, men det är inte alltid hon vill ha på sig den när jag tycker att det är ett lämpligt tillfälle att ta kort :P. 


Jag har ju indigofärgat litegrann senaste tiden och förutom material till bhar så färgade jag också 4m linnetyg. Planen var att sy skjortor till mig och Andreas i det och det har jag gjort (eller ja, min är halvfärdig och Andreas är utklippt men ligger fortfarande i delar) men så räckte spillbitarna även till en klänning till Astrid. och jag blev genast mycket mer peppad på den än skjortorna. 

Astrid älskar rosa och lila så för att få henne att vilja ha på sig den valde jag en modell med volanger. Valet föll på Stella från Ikatee. Baktill öppnas den med en knapp och sprundet är kantat med kantband. Jag valde ett blommigt kantband som jag hade en restbit av liggande hemma och Astrid blev besviken över att det bara var blommor bak och inte fram. Suck. Så jag fick lova att brodera dit blommor fram också. 

Funderade lite på hur jag skulle brodera men efter mycket inspirationsletande på pinterest blev det utspridda stiliserade blommor broderade med lintråd. Jag tycker faktiskt det blev riktigt fint! 

Och jag gillar verkligen den här modellen på klänning. Den är både lite gammaldags Carl-Larsson/Madicken samtidigt som den känns modern. Kommer absolut sy fler.  

 Först oroade jag mig lite för att tyget blev så ojämt färgat men jag gillar den effekten det ger. Levande. 


Tyget är ett tunt linnetyg från Linnehem. Har nyss upptäckt den sidan och jösses så mycket fint! Beställde massor med tygprover och kommer absolut beställa mer därifrån. Ej sponsrad, vill bara tipsa. 

Storlek: 7år, Astrid är 5 1/2 år på bilderna
Ändringar: inga
Tyg: vitt linnetyg 125g/m från Linnhem som jag sen färgat med Indigo. Broderier i vit lintråd. 

2 comments:

Annie said...

Supersöt modell och klänning!!!

Johanna said...

Vad söt hon är! Och jag håller med angående linne, så fint material, jag vill knappt ha något annat längre.