Tuesday, May 24, 2011

Dag 143

Det börjar bli varmt här nu, över 30 grader både idag och igår. Det är skönt, men jag klarar inte riktigt värmen, och framförallt klarar inte mina fötter det... Har fått tusen blåsor, och ett skavsårsplåster fastande i en blåsa och gjorde det hela till ett slags mysigt köttsår. Aj. Nu kan jag bara gå i flipflops, och dom ger mig också skavsår... Nån som har något klokt tips på vad man ska göra för att underlätta lite för sina fötter?

7 comments:

disa said...

På Apoteket säljer de (i Sverige i vart fall) kirurg tejp, om man tejpar de utsatta områdena med det så brukar man slippa skavsår. Då blir det som att man får extra hud. Och den gör inte ont att ta bort. Kostar cirka 30 kronor. Brukar hjälpa på mig. =)

Erica Bessant said...

strumpor i ull+nylonstrumpor som extra hudlager... fast är det 30 grader varmt är det nog ingen höjdare. Jag brukar också köra med kirurgtejpen och det funkar riktigt bra (men bara innan man får skavsåren).

Joanna A said...

Ojoj, inte kirurgtejp på känsliga fötter....det ger mig stora sår å hjälper inte alls. Men fötter är väl som baken :) så det fungerar nog för en del andra!

Annars brukar mjuka sandaler i läder å fotkräm som blir som talk på foten kunna hjälpa lite (scholl hade/har en som är finfin).

Å gärna variera skovalet ofta. Å sen är ju compeed det som gäller när foten är trasig eller innan om man vet var det brukar skava :)

Lycka till å hoppas att det läker fint!

/Joanna

Joanna A said...

Glömde förstås tipsa om honung :) nu tänker nog många att jag är helt ute å knasar!

Honung är jättebra om det redan blivit ett sår...smörj på tunt på såret å täck med nåt luftigt (tunn bomullsstrumpa) å ha så på natten. är bakteriedödande å har många finfina läkeegenskaper!

/Joanna

Clara said...

Tack för era tips! Kirurgtejp har jag, men det vill jag absolut inte sätta på blåsor, eller ännu värre, sår.

Joanna: Tack för tipset om honungen! Ska testa direkt. Jag brukar använda honung som ansiktsmask (man blir len och finnar läker) men har inte alls tänkt på att man kan använda det på andra sår.

Sunna said...

usch, stackare, har tyvärr inget bra tips

Annika said...

Fotkräm för att hela tiden hålla fötterna mjuka! Jag brukar smörja ett ordentligt lager innan jag går och lägger mig.
När du redan fått blåsor och sår har jag inget bra tips.
Ha´ det gott och ta hand om dina fötter!