Sunday, May 22, 2011

Shetland triangle

Ny sjal på gång! Denna gången blir det en Shetland triangle, och det är så kul att sticka ett mönster för första gången! Se det växa fram liksom. Det är trevligt att sticka samma mönster om och om igen, en slags trygghet och man kan mönstret i huvudet, men ett nytt mönster är nåt speciellt. Särskilt om det är ett välskrivet mönster som det här.

Garnet är Malabrigo lace i färgen Damask rose, som jag köpte i Paris.

9 comments:

Emmy said...

Shetland lace är et tav mina favorit mönster. Enkelt, meditativt och otroligt vackert!

Manduzana stickar said...

Jag funderar på en sån sjal, men har dels aldrig stickat efter diagram (jag vet inte om det är det på det mönstret i och för sig) och dels aldrig stickat "spets" eller vad man ska kalla det för. Vad jag försöker komma till är, är den svår?

Emelie said...

Åh, fint! Jag håller på med en sådan jag med, fast i Frank Ochre istället. Hur stor planerar du att göra den? Jag är inne på sjuttonde repetitionen av huvudmönstret nu och har ingen lust att sluta.. det kommer nog bli en filt till slut.

kamilla said...

Jag är lite sugen på det mönstret också, men jag vet inte riktigt, jag och spetssjalar är ju inte de bästa av vänner egentligen ;D

Har precis börjat sticka dina Hommage till Karin och de blir så fina!

Sunna said...

det mönstret gillar jag skarpt, blir så himla fint också, har testat det i ett grövre garn också

Rät&Avig said...

Har också gjort en Shetland Triangle...
Ett fint mönster. Det kommer absolut att bli fler!
/Ann-Britt

Maritas Maskor said...

Snyggt! Och visst är det ett kul mönster?
Jag har precis stickat en också, fast i lin.

Stiko Maria said...

Shetland är utan tvekan 2011 års sjal- utan tvekan! Älskar den & stickar på fler nu. Vill ha en i varje garnstorlek. :-)
Till er som undrat ovan:
Shetland är ett perfekt nybörjar mönster. Finns i både text & diagram. Sjalen stickas i tre delar: en inledning. En upprepning på 11 (eller minns jag fel nu) varv. Det är korta stycken på varje rad och det är lätt att "se" var man är. Om du tycker det är läskigt, sticka i enfärgat garn så blir det busenkelt för då ser du direkt om du stickat fel. Löven är så enkla och över litet antal maskor.
Den avslutande delen är lika enkel. Men sjalen blir lika snygg utan om du mot all förmodan skulle få skrämselhicka och inte våga. ;-)

Clara said...

Jag kan bara hålla med Stiko Maria! Det är ett utmärkt mönster för nybörjaren, precis som Emmy skriver så är det enkelt och meditativt.