Thursday, March 3, 2016

En perfekt t-shirt

 När jag började sy för 1.5 år sen hade jag inte en tanke på att förändra några mönster, det kändes sååå läskigt och svårt. Och numera är det tvärtom, jag kan inte tänka mig att sy utan att först göra ett antal ändringar på varje mönster :)


Det absolut viktigaste jag lärt mig är att göra FBA, alltså full bust adjustment som anpassar mönstret för en större byst än B-kupa. Har skrivit lite om det innan men tänkte att jag skulle visa en bild på hur det ser ut när ett mönster är uppklippt. Jag använder Alexandras tutorial som finns här och här


Det här är en t-shirt som jag gjort FBA på (det är inte den som syns på bilden ovan, där är det Darling Ranger jag håller på och justerar). En t-shirt med den här passfomen hade jag aldrig kunnat få till utan FBA! För mig som har F-kupa är det verkligen nödvändigt och jag är så glad att jag lärt mig det. Inga mer veck vid ärmhålan, förstora axlar eller tyg som drar sig vid midjan! 

4 comments:

Alicia said...

Åh vad hoppfullt och peppande att du säger att det går så pass snabbt att bli bekväm med att ändra mönster! Jag är megarädd för det, men hoppas det ska lätta med tid och träning. T-shirten på bilden är superfin! Väldigt inspirerande att se :)

Anonymous said...

En jätte fin T-shirt :)

Dödergök said...

Den är grymt snygg. Ska ta tag i det där med FBA på ett T-shirtmönster jag också känns som att det kommer bli en sjuk aha-upplevelse.

Fia said...

Hjälp vad pepp jag blev på att sy nu! Jag fick en aha-upplevelse när jag läste det här inlägget. Det är alltså pga min F-kupa som axlarna på t-shirtarna åker upp och blir påsiga. Här ska sys t-shirts med perfekt passform! �� Tack för tipset!!