Friday, March 18, 2016

Hemlock tee


Jag fortsätter på temat "kläder för sjukskrivning" när jag syr kläder, och en slapp oversizad tunika/klänning i viskostrikå är perfekt för det!

Mönstret är Hemlock tee från Grainline studios, ett mönster som en får gratis vid prenumeration på hennes nyhetsbrev. Det kommer bara i en storlek men eftersom det är en enkel rak t-shirt form så var det inga problem att bara lägga till några cm i varje kant för att göra större storlek. Jag tror att jag la till 2 eller 3cm i varje sida, dvs 8-12cm ökad omkrets och fick då något som jag kanske uppskattar som en medium eller large (svårt att säga när den är oversize men något åt det hållet). Och så förlängde jag den lite men nu har jag glömt hur mycket det var (förmodligen inte så mycket, nästan alla t-shirt mönster är ändå klänningar på mig som bara mäter 152cm).

Väldigt enkel modell att sy med den raka ärm-isättningen, perfekt nybörjarprojekt skulle jag tro. Jag gillar min, det enda jag saknar är ficka så det måste jag lägga till på något sätt. Alla plagg behöver minst en ficka!

9 comments:

Jenny said...

Superfin, och ser jätteskön ut!

Metamorphosis said...

Instämmer helt och fullt med Jenny!
Väcker både vill-ha och sysug hos mig :)

Anonymous said...

Gillar :)

Nyster said...

Åh, den ser så skön ut! Med fickor är den ju det ultimata plagget! Blir så inspirerad att lära mig sy när jag ser allt fint du gör.

Elisabet :) said...

Jag blir så sugen på att sy. Hoppas kunna göra det när jag ska ha lite ledigt efter påsk. Klänningar! Ja! Fickor - absolut. Hur komplicerat.r det inte annars?
Måste säga att jag villar bilderna på dig också. Du ser så härligt glad och nöjd ut! Tack för inspiration.

Homeriver said...

Se jätteskön ut och kul med variation. Men jag gillar ändå din vanliga modell bättre :)

Loppans pyssel said...

Du är duktig! Riktigt fin blev den.

Linnéa said...

Tack för tipset! Har letat efter ett mönster till en sådan tröja ett bra tag nu.

Anonymous said...

Åh,vad snyggt!!