Monday, June 18, 2018

Euler

Innan min operation sydde jag flera bhar till min kompis Karin för att öva och det här är en av dom. Mönstret heter Euler bralette och kommer från Sophie Hines. Det är verkligen snorfint på Sophie som gjort mönstret, men av någon anledning får jag det inte att bli så fint på mig eller Karin. Jag har sytt en Euler till mig själv också, ska ta kort på den sen och visa. 

Ryggen är i alla fall riktigt snygg! Gillar verkligen att den är delad i två delar bak. 

Men något gör att jag inte får till det fram. I Karins fall är det nog att kupan är lite stor, jag skulle tagit en storlek mindre. I mitt fall har jag en teori om att designer medvetet eller omedvetet gör kläder som passar deras egna kroppsform, vilket i Sophie Hines fall är lång och rak. Själv är jag kurvig och kort = mindre chans att klädernas passform är för mig. Det här har stämt förvånansvärt ofta för mig, både när det gäller sömnadsmönster och stickmönster. Vad tycker ni, är det något ni känner igen? 

Enligt Karin är den i alla fall väldigt skön, så hon använder den ändå även om kupan är i största laget. 

4 comments:

Helga said...

Fin var den i vilket fall som helst! Känns rimligt att utgå från sin egen kroppsform även om det kanske ofta är omedvetet.

Stickresan said...

I ja! Har tyvärr lärt mig den läxan flera gånger. Kate Davies gör fina saker men hon är kort, har kort överkropp och smala axlar, och det går nog omedvetet in i designen, speciellt när hon nästan alltid modellar själv. Numera tittar jag noga på uppstickade projekt på ravelry på personer som har min kroppsform.

Unknown said...

Så tycker jag det är när man köper kläder också, gäller att hitta en designer med samma kroppsform som en själv :)

Clara said...

Stickresan och Malin: ja då är vi fler som tänker likadant! Och jag håller helt med vad gäller köpta kläder!