Thursday, June 28, 2018

Tehus och Petroleum

 
För några veckor sen fick jag ett mail från den danska butiken MeterMeter med frågan om jag ville få tyg från dom. De har helt ljuvliga tyger som jag spanat på flera gånger tidigare (de säljer tex Nani iro som jag gillar skarpt) men jag har inte kommit mig för att beställa än. Så självklart ville jag det! För full transparens: tyget till det här klänningen har jag fått av MeterMeter men jag har inte fått betalt för att skriva det här inlägget och alla åsikter är mina egna. 

De har också massor med fina viskostyger vilket jag annars tycker är lite svårt att hitta. Jag älskar viskos/rayon/lyocell men antingen finns det bara enfärgat eller så är det lite tantiga mönster. Och även om jag är en ung tant så är det fel sorts tant för mig, om ni förstår min luddiga förklaring? Jag föll i alla fall pladask för det här tyget från Atelier Brunette. Det är svårt att fånga färgen på bild men bottenfärgen är lite petroleumgrön. 

Jag tycker mönstret påminner lite om det tyget jag målade prickigt själv men som inte höll i tvätten, visst? Det kanske var därför jag direkt tänkte på Teahouse dress när jag såg det? 

För japp jag har sytt en till Teahouse dress. Min fjärde, men den tredje som jag har kvar i min garderob. Och den absolut finaste hittills! Jag har sytt den på samma sätt som de tidigare, dvs strl 10 med längd mellan den korta och långa varianten. Annars har jag inte gjort några andra ändringar förutom att jag inte sytt på ärmdelen, tycker ärmarna är långa nog på mig ändå. 

Tyget då, vad tycker jag om det? Förutom att jag älskar mönstret och färgen så gillar jag verkligen kvaliteten också. Det är aningens tjockare än viskosen från tex Stoff och Stil som jag sytt rätt mycket i tidigare och som kan vara i tunnaste laget (i alla fall den enfärgade därifrån). Annars ungefär som viskos är mest, dvs härligt fall och känsla men lite trixigt att sy i. Värt pillet dock enligt mig, men jag är ju viskosälskare som jag redan skrivit. 

Det är kul med Teahouse också för tre stycken av mina vänner har provat den och alla passar i den? Trots att vi fyra är mellan 152cm och drygt 170cm och skiljer allmänt lite i storlek och kroppsform har strl 10 suttit bra på allihop. 

Nu ska jag bara komma över att jag tycker att den här klänningen är så fin att jag inte kommer våga använda den. Så gör jag med jättemånga plagg i min garderob, det är så knäppt ju? Jag tänker alltid "näe men tänk om jag vill ha den senare i veckan och så är den smutsig då" eller så har jag bara en diffus känsla av att vilja "spara" på den. Men fina kläder ska man ju använda så ofta som möjligt, jag måste jobba på det. Någon mer som är likadan?

Mönster: Teahouse dress från Sew House 7
Tyg: Moonstone Green från MeterMeter 
Storlek: 10
Ändringar: Längd mellan den korta och långa varianten, skippade ärmdelen. 
Fotograf: jag själv

Och igen för full transparens: jag har fått tyget av MeterMeter men ingen ersättning för att skriva det här inlägget och alla åsikter är 100% mina egna. 

6 comments:

Finally Mallorca said...

Hej Clara,

Roligt att du fick tyget. Jag tycker att du är riktigt duktig och att flera borde vilja samarbeta med dig. Hoppas att det blir så och att vi får se många fina tyger och dina fina skapelser.

Silvia said...

I love that version! It looks great on you and the fabric is so pretty. I may just have to get that pattern since you've found it to be so flattering for everyone you know! You need to wear it, it will make you happy on "ordinary" days.

Anonymous said...

Vilken fin klänning!
Jag känner igen mig själv angående att ”spara” på fina kläder, vad skönt att det finns andra som är likadanna😄

Evas infall said...

När man beställer mönstret får man det per post eller bara en beskrivning per mail.
Undrar Eva

Handgjort av Vera said...

Jättefint tyg och fantastisk klänning. Förstår verkligen att du återkommer till mönstret!

Karin said...

Så himla fin! Det vore kul att få se en bildkavalkad med alla vännerna i varierande storlekar i din klänning, det önskar jag mig :)

Inom stickvärlden är den dominerande communityn ravelry, finns det nåt liknande inom syvärlden? Jag är stickare, men börjar bli sugen på att sy också, och behöver något strukturerat sätt att minnas mina tankar och planer och idéer.