Sunday, August 5, 2018

Gult!

Häromdagen var vi på Bohus Fästning. Det ligger inte alls långt från oss men ändå har jag inte varit där sen jag var där med skolan någongång för tusen år sen. Astrid tittar mycket på Ronja just nu (både den otecknade och tecknade) så en borg kändes helt rätt! En lagom utflykt för en mycket trött mamma också. 

Jag hade precis sytt klart det här gula setet och tänkte att det skulle passa fint mot den grå borgen så tog med systemkameran för att fota. Det är faktiskt ingen klänning utan linne och kjol i samma tyg. 

Kjolen är samma mönster som jag sytt två gånger tidigare, dvs ett egenritat mönster baserat på en halvcirkelkjol med extra stor midja så att det blir lite lagom med rynk. Baktill har jag resår så att den är bekväm att ha på sig. Den svarta varianten av den här kjolen har ett inlägg här och den blommiga här

Linnet är Ogden Cami från True Bias. Det har verkligen blivit ett riktigt favoritmönster för mig! Kanske för att det går åt så lite tyg att jag kunnat sy flera stycken oplanerade av resttyger. De är också väldigt sköna att ha på sig när det är varmt. Jag tycker vävda tyger är svalare än stickade (trikå alltså) men vet inte om det är så på riktigt eller bara en känsla? Beror förstås på tjockleken, så kanske är så att det är lättare att göra tunna vävda tyger som ändå inte känns som att de ska gå sönder efter en tvätt? Gissar bara här.   

Tyget är muslin/double gauze som är köpt hos Rosa Huset. Det är kul att den här tygkvalitén nått svenska butiker! Dock känns det här tyget helt annorlunda än det jag köpt från Nani iro tidigare. Det här bubblar sig mycket mer vid tvätt så jag undrar hur det kommer bli när jag tvättar dom. Jag tvättar och stryker alltid innan jag syr men är inget superstort fan av att stryka kläder efter tvätt. Jag hänger vanligtvis upp dom och slätar ut så mycket jag kan så att de torkar så slätt som möjligt och sen stryker jag bara litegrann om jag tycker det behövs. Dessa känns dock som att de kommer kräva rejäla omgångar med strykjärnet, alternativt så får de vara lite bubbliga. 

Linnet är i strl 8 och jag har inte gjort några ändringar. Här syns den lustiga solbrännan som min Noelle-bikini ger också :P. Jag är alltid noga med solkräm, har alltid spf 50 och är dessutom helst i skuggan men ryggen är så svår att nå och ibland glömmer jag be Andreas om hjälp. Då blir det såhär! 
Vi tog med oss en termos kaffe och stannade vid Bräckboden för att köpa fika att ha med till fästningen. Mycket bra val! Gillar när utflyktsmål har bra picknickplatser. 


 Hoppade lite! 

Både Astrid och jag hade klätt oss monokromt 

Gult är verkligen en favoritfärg hos mig men jag är ändå lite överraskad över hur mycket jag gillar de här kläderna tillsammans! Trodde de skulle kännas som alldeles för mycket gult men det gör det inte. Tvärtom känner jag mig sugen på mer helgult! 

Mönster: Ogden Cami och egenritad kjol
Storlek: 8 på Ogden Cami, inga ändringar
Tyg: Muslin/double gauze från Rosa huset i färgen Ochre

3 comments:

Silvia said...

I love the cami and skirt! Saffron yellow is amazing and looks lovely on you. As wonderful as your outfit is, the photos are the best!

P.s. Have you tried the Cami pattern as a dress hack yet? I'm tempted but need to find a bit of time...

Cecilia N said...

Gillar färgen och kjolen. Jag förhåller mig skeptisk till linnen på min egen kropp, men den där kjolen skulle jag vilja ha.

Therese said...

Vilka fina bilder! De två sista på dig och Astrid är helt underbara!!