Monday, August 13, 2018

Min lilla maskinpark

 Jag har fått många frågor om mina symaskiner så jag tänkte att det var dags för ett inlägg om dom. Jag har två stycken, eller ja egentligen är en av dom min mammas men det är i alla fall två symaskiner som jag har hemma. Den första är en Husqvarna Emerald 116 (det är min mammas som jag har på långlån). Jag gillar den mycket! Har alla funktioner jag behöver och har nog inte så mycket mer att säga än det? 

Den andra är en Janome MyLock 664d, en overlock alltså. Jag köpte den för tre år sen tror jag (lite osäker här). Funkar bra den med! Jag har inte så mycket att säga om mina maskiner tror jag, de gör det jag vill att de ska göra och så är det med det? Borde säkert ta hand om dom bättre och det finns säkert massa grejer jag inte vet som de kan göra, men det funkar för mig. Har lämnat in Husqvarnan på service en eller om det är två ggr sen den började bo hemma hos mig när den krånglat. 

Jag har ingen coverlock utan syr istället avslutningssömmar på trikå med en tvillingnål på Husqvarna maskinen. Det duger gott åt mig så länge, jag har varken plats eller råd med en coverlock just nu. Och till er som undrar: det går superbra att sy i trikå med vanlig hushållsmaskin! Sy med en sicksacksöm eller annan elastisk söm bara. Blir inte lika snyggt på insidan och inte riktigt lika hållbart (inte för mig iaf, men jag sydde i sämre tyger på den tiden också) men fullt dugbart! Alla bhar syr jag enbart på Husqvarnan med olika smala sicksacksömmar. 


Såhär ser det ut där jag sitter och syr. Lite trångt om fötterna med skrivaren under skrivbordet men det funkar. Önskar att jag hade plats att ha maskinerna bredvid varandra istället för att behöva flytta dem fram och tillbaka men just nu får det vara såhär. Det är en del av vårt sovrum som agerar syhörna och det duger fint. 

Så småningom tänkte jag skriva ett inlägg om mer eller mindre nödvändiga småprylar som underlättar sömnad också, det kommer förr eller senare! 

Det här inlägget är skrivet helt utan spons, det är maskiner jag (eller min mamma då) köpt. Skulle någon vilja sponsra med en maskin är det bara att maila clara(snabela)clarafalk(punkt se :D 

4 comments:

Kattis said...

Har en exakt likadan Husqvarna symaskin som jag sitter o syr på! (Och en Husqvarna från 70-talet som inte blir så mycket använd längre). Kul läsning!

Sanna said...

Har också köpt en emerald 116 nyligen men upplever att det inte går att sy långsamt med den? Börjar på så hög hastighet. Tycker du att det kan vara svårt att sy pilligare saker? Lite i valet och kvalet mellan att försöka vänja mig eller försöka byta.

Clara said...

Sanna:
Hm nu har jag sytt på den här i så många år att jag inte riktigt minns, men lite vagt har jag för mig att jag kände så i början. Minns att vi i skolslöjden hade maskiner som det gick att ställa in hastighet på, men det går ju också att reglera genom att trycka olika hårt på pedalen. Tror mest att det är en vanesak. Jag syr ju väldigt pilliga grejer ibland (bhar tex) och tycker inte att det är något problem.

husmodern said...

Tack så hemskt mycket för genomgången, väldigt kul att se vad du har och hur du tycker att de funkar.
Mvh
Långlånar oxå mamsens symaskin..