Wednesday, July 17, 2019

Bucket hat

Astrids bucket hat som jag sydde för några år sen (hittar inte blogginlägget om den, kanske fotade jag aldrig den?) börjar bli för liten så jag bestämde jag mig för att sy en ny. 
Mönstret är Reversible bucket hat som är ett gratismönster från Oliver + S. Ett bra mönster men nu är Astrid inne på största storleken så nästa gång får det kanske bli en Sorrento bucket hat från Elbe textiles. Det mönstret finns i vuxenstorlekar och är också gratis. Tips tips!

Den är som sagt vändbar och så här ser insidan ut. Jag skriver ändå insidan för den blommiga sidan blev helt klart snyggare än den rosa. Det är rester av ett rosa linnetyg som jag bla sytt ett par byxor till Astrid i och ett linne till mig.

Fick till en mycket snabb bild på Astrid i sin hatt, förhoppningsvis kan det bli lite bättre bilder i sommar när hon använder den!
Det blommiga tyget är rester från min Kielo, och eftersom det är tunn viskos så använde jag lite stadigare mellanlägg än vad mönstret säger. Då funkade det fint! Astrid gillar den och har redan använt den en del, och jag tycker också att den blev riktigt riktigt fin.

Detta projekt bockar av ett par rutor i Sybingot:
- Använd ett material från stashen
- Skapa en huvudbonad
- Skapa av en stuvbit
- Skapa något färgglatt

1 comment:

Handgjort av Vera said...

Supersnygg hatt! Och tack för tips om mönster!