Monday, July 1, 2019

Zadie


Jag har ju glömt Zadie! Har skrivit om alla omlottklänningar jag gjort med detta mönster som bas, men själva jumpsuiten har jag glömt blogga. Fotograferad är den som ni ser för ett tag sen, när jag hade längre hår och vi var ute på Spinneriet i Lindome.

Jag visste att jag skulle behöva göra en del ändringar eftersom mönstret är skriven för en person på 170cm och jag är 152. Via Instagram fick jag lite tips och så sydde jag en toille som jag gjorde ändringar på. I slutändan kortade jag livet 4cm och grendelen (har den ett namn?) 2cm. Själva benen kortade jag 6cm. Och just det, jag sydde storlek 10 trots att mina mått egentligen passar på storlek 12, jag hade läst att många tyckte att den var stor i storleken.

Jag gillar verkligen Zadie! Den är skön och jag känner mig snygg. Kanske kunde jag höjt gren-delen lite till, men nu är den väldigt bekväm och det är det viktigaste. Funkar fint att tex cykla i den och sånt, det är viktigt.

Enda nackdelen är väl att den inte är supersnygg bakifrån. Snygg röv får man helt enkelt inte i jumpsuits, det är bara att acceptera :D. Likaså att man är väldigt naken på toaletter, särskilt på offentliga toaletter känns det så konstigt att sitta där i bara bh och trosor. Kissa i skogen känns inte som en hit i jumpsuit!

Mönster: Zadie från Paper theory
Storlek: 10 (mina mått anger egentligen 12)
Ändringar: Kortade livet 4cm, kortade grendelen 2cm och benlängden 6cm.
Tyg: Tunt svart linne från Skroten