Saturday, February 6, 2021

Avery leggings

Min kropp har ändrat form lite (så som kroppar gör ibland, helt okej med det) och mina gamla leggings sitter inte längre bra. Har dragit mig jättelänge för att prova fram ett nytt mönster, justera osv. För att göra det roligare bestämde jag mig för att testa ett nytt mönster för det tycker jag är kul! 

Valet blev Avery leggings från Helens closet. Jag gillar att de har en separat midjedel med tunn resår istället för att vika ner och sy i en tjockare resår, och att de har en kil i grenen så att det inte blir en söm där (mer bekvämt). 

Jag sydde storlek 12-14 upptill och smalnade av till en storlek mindre i benen. Det är det vanliga justeringen jag brukar göra för alla byxor och leggings. Förutom det gjorde jag inga justeringar alls och är förvånad över hur bra de sitter! Jag valde den högre midjan som är suuuuperhög, nästa gång testar jag nog den lägre (som fortfarande är hög). 

Jo en justering gjorde jag ju, kortade benen 9cm pga kort. 

Tygvalet var jag lite fundersam över. Det här mönstret har mycket negativ ease och behöver ett tyg som stretchar rejält. Jag sydde en bärbar toille i en viskostrikå jag hade liggande hemma och det funkade fint, men just det tyget hade nog för lite elastan eller liknande i sig så det blev direkt påsar vid knäna. 

Dessa svarta sydde jag i bambutrikå från Ohlssons tyger och det tyget verkar hålla formen bättre. Än så länge i alla fall, får se hur det blir sen. Däremot är de lite genomskinliga. Det gör inte mig så mycket, jag har alltid längre plagg över leggings och använder dem mer som strumpbyxor än byxor. 

Mönster: Avery leggings från Helens closet
Storlek: 12-14
Justeringar: en mindre storlek i benen, kortade 9cm.
Tyg: bambutrikå från Ohlssons tyger.

1 comment:

Annette said...

Vad kul, det mönstret har jag på min dator - nu måste jag prova att sy upp det!