Monday, February 1, 2021

Pinafore

Känner mig trött på sociala medier just nu. Inte så mycket bloggen egentligen, men jag önskar att bloggandet var som innan Instagram tog över mer och mer. Så trött på Instagrams algoritm just nu, särskilt efter senaste uppdateringen där någon konstig shopping-knapp lades till. Förstår att färre personer läser bloggar och att ännu fler inte kommenterar, själv är jag också dålig på att svara på kommentarer på bloggen. Nåväl, nog rantat om det, jag har i alla fall sytt något nytt.

I höstas sydde jag mig ett förkläde att ha i tryckeriet och sen har jag funderat på det här med förklädesklänning. Har kollat runt på olika mönster men inget har riktigt känts rätt. På engelska heter det här plagget Pinafore om jag förstått det rätt, men jag vet inte om det har något namn på svenska? Efter massa runtsurfande på Pinterest ramlade jag över ett helt gäng med snygga japanska klänningar och inspirerad av dom sydde jag den här varianten. 

Grunden är Tessutis gratis mönster till förkläde, men rejält omgjord. Gjorde själva biben (tappar ord och kommer inte på svenska ordet för det heller, bröstlapp?) lite smalare fram, och så sydde jag ihop den bak då så det blev en klänning och inget förkläde. Kjoldelen är 1,5 gånger vidden på överdelen, bara raka stycken. Och så två utanpåfickor. 

Är väldigt nöjd med hur den blev! Kanske att midjan kom lite långt ner, men jag gillar det ändå. Tyget är ett halvtjockt men mycket mjukt tyg som jag tror är bomull. Måste jag skriva mer om det i ett annat inlägg! Jag har nämligen fått en hel tygskatt från en bekant vars mamma tyvärr gått bort. Men det förtjänar ett helt eget inlägg! 

12 comments:

Marika said...

Jag kan bara hålla med dig om Instagram... och i bloggar går det ju skriva så mycket mer. Jag läser fortfarande en hel del bloggar, däremot är jag väldigt dålig på att kommentera.

Anonymous said...

Jag (som inte har instagram) är väldigt glad över er som fortfarande orkar och vill hålla igång bloggandet. Tänker speciellt på er som är generösa med att dela med er av sytt och stickat och även kloka tankar förstås. Så inspirerande och glädjande att ni finns. Tack tack!
Och du syr och stickar så snygga saker! Hälsningar, Anette

Ylva said...

Wow!! Vill gärna sy något liknande men vågar mig inte på att ändra för mycket i mönster än, är för mycket nybörjare, men ska försöka leta reda på något liknande!

Heureka said...

Hej!
Det är alltid lika roligt att titta in på din blogg och se vad du har på gång.
Tyvärr är jag dålig på att kommentera så idag är det ett undantag. Vad gäller Insta så är det alldeles FÖR snuttifierat och därför inte alls lika intressant.
Kämpa på vi är många som gillar din blogg!👍🏼

Elisabeth M said...

Jag läser fortfarande bloggat och tycker det är synd att många slutar blogga och går över till Instagram. Dina inlägg är alltid trevliga och lärorika.

Anonymous said...

Läser alla dina inlägg och blir glad när det dyker upp ett nytt. Använder ytters sällan instagram men gillar när folk skriver och berättar om deras förehavande. Gillar dina syprojekt, så in i vassen bra! Du fixar modellerna man aldrig får se annars. Pst skickade en fråga ang halskragen för barn (med snibb) som du stickade för några år sen. Har inte fått svar ännu :D Heja dej i det du tar dej för. Du är så duktig!

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Jag både bloggar och läser bloggar fortfarande. Det ger så mycket inspiration, speciellt din blogg. Vilken fin förklädesklänning, ser skön ut också!

Annette said...

Jag är värdelös på att kommentera men jag ÄLSKAR bloggar. Sökbara skatter av erfarenheter och information.
Jättefin klänning!

Josefin said...

Jag gillar också bloggar mycket mer än insta. Till dig hittade jag när googlade runt för att sy en parkas, och sen har jag stannat kvar. Ha en trevlig kväll och tack för tevlig blogg

Josefine Smith said...

Håller helt med om Instagram, läser mycket hellre bloggar likt din. Jag är dock väldigt dålig på att kommentera.
Jag använder dina inlägg återkommande för inspiration och tips till min egen sömnad.

Clara said...

Åh vad GLAD jag blir av era kommentarer! Jag kommer inte sluta blogga, och är väldigt glad att ni är några som läser även om ni inte kommenterar :).

Anonym: i perioder är jag väldigt dålig på att svara på mail (depression osv). Men skicka ett nytt så ska jag försöka svara!

Cecilia N said...

Det är den där sybingons fel! ;-)
Eftersom man ska visa på instagram vad man gjort så hamnade jag där, och sen har jag inte lyckats ta mig ur det träsket. (Som iofs är ett bra träsk, men det tar tiiiiid!)

Behöver detoxa där och blogga mer och läsa bloggar mer.
Fin förklädesklänning!