Wednesday, March 9, 2022

Egensydda vandringsbyxor

Alltså det här är ett projekt som jag är lite skrytigt stolt över. Jag har nämligen sytt ett par vandringsbyxor! Eller funktionsbyxor eller vad det nu heter. 

Det är ett projekt jag haft i bakhuvudet ett bra tag, flera år tror jag. Men när jag såg det här inlägget hos Frk Wiberg fick jag inspiration nog att faktiskt ta tag i det!

Framförallt var mitt mål att sy ett par byxor som ska smälta in i stadsmiljö. Jag cyklar alltid oavsett väder och i regniga Göteborg krävs det ofta fullt regnställ. Jag ville ha något som står emot regn och torkar snabbt men inte sticker ut. Och så vill jag kunna ha dom i skogen, men vi går sällan sträckor över 5-10km så jag behöver liksom inget superfunktionellt. Hittills har jag klarat mig på helt vanliga byxor utan problem. 

Är väldigt nöjd över att jag sydde dragkedjor i fickorna. Då ligger mobilen och nycklarna säkert! 

Mönstret är mitt eget, men för den som vill veta mer om mönster rekommenderar jag verkligen inlägget hos Frk Wiberg. Hennes byxor är mycket mer avancerade än mina och så snygga! 

Mönster: mitt eget
Tyg: Stretch-polyamid med Coolmax från Extremtextil. Jag har aldrig ägt några riktiga vandringsbyxor men en vän som jobbat på Outnorth säger att det är precis sånt tyg som dyra friluftsbyxor är sydda av. 

1 comment:

Marika said...

Häftigt! Snygga och praktiska, nu blev jag lite inspirerad :)