Sunday, September 30, 2018

Blåskjorta

En riktig Göteborgsbild! Blå linneskjorta, vegamössa och så kranarna i bakgrunden. Skulle väl varit i kraftigt bomullstyg för att vara en riktig blåskjorta att arbeta i bara för att verkligen fullända göteborgsbilden :).

För ett tag sen färgade jag ju linnetyg med indigo och sydde bla en klänning till Astrid. Men huvudsyftet var att sy skjortor till mig och Andreas! 

Kan någon gissa modellen? Är det möjligtvis... en till Kalle? Jorå, här är ytterligare en. Men vad ska en kvinna göra när den är så perfekt? Denna variant var en ren fröjd att sy och jag har definitivt fått mersmak för att sy i linnetyg! 

Jag hade på mig skjortan med jacka och ryggsäck över när jag gick till hamnen för att fotografera vilket resulterade i en mycket skrynklig rygg... Jaja såhär ser den ut bak i alla fall. 

Detta är den första Kalle jag gillat att ha även utan att knuta upp den fram. Funkar både med och utan knut tycker jag. 

Jag älskar verkligen denna skjortan och är så nöjd med hur den blev! Tror det är min absoluta favorit hittills utav skjortorna jag sytt. Indigon + linnetyget + mönstret blev verkligen en fullträff. 


Mönster: Kalle från Closet Case
Storlek: 10
Ändringar: Annan fåll-linje som jag tagit från Archer
Tyg: vitt linnetyg 125g/m2 från Linnehem som jag färgat med indigo (ej sponsrad, lägger delvis länken för att jag själv ska ha enklare att hitta samma :P )

3 comments:

Silvia said...

Beautiful! The translator is a bit crap, did you dye the fabric too? Perfection!

Clara said...

Silvia: yes I dyed it with indigo! I've been thinking about writing in english but I'm not totally comfortable with it, sorry :/. Feel free to ask questions when the translator doesn't work :D

Handgjort av Vera said...

Supersnygg!