Wednesday, September 12, 2018

Fru Sergel

Det här är ju mer och mer en syblogg men självklart stickar jag också! Inte lika mycket som förr men några maskor varje dag blir det. Mest smågrejer, just nu har jag flera par sockar och vantar på stickorna. 

Det här är mitt andra par Fru Sergel från Tant ulltuss sockor. Mitt första par var röd-orangea men jag har hela tiden velat sticka ett par i orginal-färgskalan med svart, vitt och gult. Garnet är vanligt sockgarn som är rester från andra projekt och som jag tror att jag färgat själv. Det mörkgrå tog slut mitt på halva foten så jag fick skarva med en annan mörkgrå, det syns inte så tydligt på bilderna eftersom det är på den foten som pekar rakt fram. 

Jag har inte följt mönstret helt och hållet, jag hade ont om mörkgrått så stickade en helt gul häl istället för grå. De blev klara för så länge sen, säkert minst ett halvår sen, att jag inte längre minns vad jag gjorde annorlunda. Den här sommaren har ju inte stickade sockor varit något man använt särskilt flitigt :). Men nu är det kallare (skönt tycker jag!) och då åker sockorna fram! Och fler från Tant Ultuss bok kommer det garanterat att bli! 

1 comment:

Alicia Sivert said...

Åh vad fina och i så perfekt färgkombination! Jag ska göra allt jag kan för att få tid att sticka sockor den här hösten. Drömmer alltid om det men det är som att nystanen alltid kommer i kläm. En genomgång av garn- och tyglådorna får det bli i helgen. Tack för inspirationen!