Friday, May 31, 2019

Fremantle och Fairfield

Kolla vilken snygg sambo jag har! Lite motvillig till att fotograferas men har jag sytt kläderna får han stå ut med det. Underlättar inte direkt att ha ett motsträvigt barn med sig som oavbrutet skriker om att gå och fika under tiden vi fotar 😅

Skjortan är en Fairfield som jag sytt tidigare, då i en prickig version. Denna är sydd på samma sätt, men med skillnaden att jag gjorde ett veck bak istället för insnitt i ryggen (mönstret kommer med båda alternativen). Tänkte att det passade bättre med en lösare passform till en linneskjorta.

Tyget är linne som jag färgat med indigo. Det är samma tyg som jag sytt en skjorta till mig själv i och en klänning till Astrid. Så hela familjen kan matcha om vi vill! (men det vill vi inte om jag får bestämma).

Byxorna är Fremantle från Elbe textiles. Detta är det första mönstret jag syr från dom och jäklar vad stora de var i storleken! Jag utgick från Andreas mått och sydde en toille i storlek G. De blev suuuuperstora så jag gick ner två storlekar till storlek E. Fortfarande för stort. Storlek D blev lagom! Enligt måtten är det den storleken jag ska ha, till och med aningens mindre än mina mått, men nu sitter de bra på Andreas.


När vi väl hittat rätt storlek var de dock en fröjd att sy och jag tycker de sitter riktigt bra! Perfeka slappa sommarbyxor i linne. Jag gjorde inga andra ändringar än att jag kortade dem några cm, annars är de storlek D rakt av. Tyget köpte jag på Skroten och vet inte så mycket mer än att det är ett mellantjockt linnetyg. 

Astrid tycker att det är såååååå tråkigt när jag/Andreas fotar den andra så fick vara snabb med kameran! Sen ville hon snurra runt lite :).

Mönster skjorta: Fairfield
Storlek: M
Ändringar: krage från strl L, förlängt kropp och ärmar, lite ökad vidd vid höfterna
Tyg: tunt linnetyg (125g/m2) från Linnehem som jag färgat med indigo

Mönster byxor: Fremantle pants
Storlek: D
Ändringar: Gick ner tre (!) storlekar för att de skulle bli lagom. Kortade dem några cm.
Tyg: mellantjockt linne från Skroten

4 comments:

Anonymous said...

Fina kläder och fina människor, som alltid!

Berätta om Skroten. Vad är det?

/Eva

Clara said...

Eva: Det är ett tygställe i Kinna, ett mecka för tygälskare! Heter bara Skroten i Kinna, tror att de från början haft med bilar att göra.

Handgjort av Vera said...

Blir lite sugen på att sy till sambon - så snygg skjorta och byxor...

ElinP said...

Skönt att höra nån mer som tycker att byxorna är stora! Jag har precis sytt ihop mina och jag drunknar i dom. Suck. Måste gå ner i storlek alltså.