Wednesday, May 4, 2011

Kvalitetsgarn

Colinette Jitterbugg, som sen blev en Emelie-kofta

Temat på veckans facebook-stickcafé är kvalitetsgarner, vilket fått mig att tänka lite på vilka som är mina favoritgarner, de som jag ofta återkommer till. Innan jag flyttar tillbaka till Sverige blir det inga fler garninköp, men man kan ju drömma lite om vad jag ska köpa då! Mina favoriter just nu är:

Colinette Jitterbugg
Malabrigo Lace
Debbie Bliss baby cashmerino
Semilla från BC garn
Kampes 1, 2 och 3 trådiga ullgarner
Färgkrafts entrådiga ullgarn

Bilden är lånad från Tant Kofta

Garner jag hört mycket gott om och gärna skulle testa är Madeline Tosh, Chili Gredelin, Wåhlsteds z-tvinnade (har hört både gott och ont, vill gärna testa själv) och Tant Koftas fina garner. Tant Koftas garn har jag faktiskt teststickat en provbit i, det har jag visst inte bloggat om än!
Har ni några andra fin-garner att rekommendera?

13 comments:

Maria said...

Jag har precis infört köpstopp här hemma så den där bilden från Tant Kofta kom som en utmaning...

Jag håller med dig om att Jitterbug och Seemilla är fantastiska garner! Däremot instämmer jag INTE när det gäller Malabrigo Lace. Det är nog det sämsta garn jag någonsin stickat i. Jag stickade en Annis. Efter att ha använt den 2 gånger ser den ut som en 2meter lång tarm och helt filtad. Jag har två norska favoriter med: Tulliball och Malsen og Mor Shetland Soft.

Manduzana stickar said...

Jag är en sån där som köper alltid för lite kvalitetsgarn och alldeles för mycket annat garn. Men jag älskar Schoppel-Wolles Zauberball, men det beror nog mest på färgerna. Och deras Admiral. Och Drops Alpaca. Och allt annat fint garn! Åh, jag skulle kunna hålla på hur länge som helst!

Clara said...

Maria: Vad tråkigt att det blev så med malabrigo lace för dig! Det har aldrig hänt för mig, trots att jag stickat flera sjalar i det garnet. De norska garnerna låter spännande.

Mandunzana: Håller verkligen med dig om Schoppel Wolles, däremot är jag inget fan av Drops alpaca, det bara tovar och nopprar för mig. De tröjor jag stickat i det garnet har töjt sig och fått noppror efter bara några användningstillfällen. Synd, för det finns i så många fina färger!

Kristin said...

Madeline Tosh er nydelig og anbefales på det varmeste! Deilig å strikke med og gir flott resultat.

Opal sock yarn har og holdt seg fint gjennom mye bruk. Jeg har strikket to trøyer i harry Potter-garnet deres, og de ser fortsatt helt nye ut. Sisu fra Sandnesgarn har også godt rykte.

Det er fint å vite hvilke garn som holder seg fine. Irriterende å bruke masse tid på å strikke ting som ikke holder seg pene.

cordyKaye said...

Älskar färgen på Jitterbugen, blir så sugen att köpa Elephant's daydream när jag ser den. Var liiiite besviken på Whirley Figs nyans eftersom den var mer åt grishållet än bubbelgum, men jag tror det blir superfint ändå :)
Trodde dock att Jitterbugen skulle vara mjukare, andra Merinogarn jag tafsat på har varit det, och Drops Baby Merino är ju en dröm! Gör just nu min andra barnkofta i den garnet :)

Mitt favvo garn, Mohair Lux, som randade sig så vackert, utgick. Snopet. Men å andra sidan hittade jag så mycket nytt, så överlevde förlusten :) Gillar Drops garner, Paris, Nepal, Baby Merino, Fabel, Fame Trend... Och Schoppelwolles Zauberball är också nice! Liiite tunt, men bra!

Manduzana stickar said...

Synd att det alpacan inte har imponerat på dig. Jag har bara stickat handledsvärmare och liknande i det och det har funkat jättebra.a

Manduzana stickar said...

Oj, vad snurrig jag måste vara. Jag har ju faktiskt stickat en kofta i drops alpaca, men om den nopprar sig eller inte vet jag inte, för min sambo bestämde sig för att tvätta den i tvättmaskinen så nu är den liten och nästintill tovad.

Knitarina said...

Nämnde några favoriter på Online-cafeét igår - Wålstedts z-tvinnade, Colinette Jitterbug, handfärgade lyxpraliner från Chili Gredelin och Nyansera.
Köpte naturfärgat 3-trådigt finullgarn från Filtmakeriet som känns så där härligt ulligt, dvs lite småsträvt utan att vara alltför stickigt, verkar lovande även om jag än så länge bara klappat härvorna. Visjögarn är inte heller dumt. Listan kan som sagt var göras väldigt lång.
Är också nyfiken på Madeline Tosh som verkar ha många fina garner.
Har tyvärr samma erfarenhet som du av Drops alpaca. Koftan nopprade sig väldigt fort. Har dock mer gammalt rea-alpacagarn. Vore synd och skam att inte använda det, kanske kan en annan färg funka bättre..?
Ser fram emot att se mer av Tant Koftas garn. Älskar hennes färger men har inte kommit till skott och beställt än!

PetraO said...

Posh och Wollmeise!

Anonymous said...

Hej Clara!
Har beundrat din blogg och dina verk ett tag nu och jag är helt såld. Vad du är begåvad! Jag blev jätte sugen på att sticka en Emelie när jag såg hur fin den blev. Räcker det med tre härvor Colinette till en kofta?

Anonymous said...

Hej Clara!
Vilken fantastisk blogg du har, min absoluta favorit! Jag älskar även dina stickningar...hur hinner du få allt färdigt!? Jag är sugen på att sticka en Emelie och undrar om tre härvor räcker? Såg även ett tag sedan att du köpt en skitsnygg svart skinn väska, vart hade du beställt den ifrån?

Kramar från mig

Anonymous said...

oops två kommentarer..trodde den första försvann men nu ser jag ju att den är där... du förtjäna båda

Clara said...

Mami: för mig räckte det med 3 härvor, fick lite över till och med. Men det beror ju helt och hållet på vilken storlek du stickar och vilken längd du gör. Jag stickade storlek 86,5cm och kortaste längden, då går det åt mindre garn.

Min väska kommer från Cambridge Satchel Company, men jag har sett att andra köpt likadana fast billigare på Ebay. Jag är nöjd med min, men den är lite hård fortfarande så jag hoppas att den blir mjukare snart!