Monday, March 18, 2013

AmningskläderTvå bilder på universums finaste varelse. Tröttnar aldrig på hennes fantastiska minspel!

Igår gjorde vi ett försök till att åka till stan en sväng. Inte för att jag egentligen hade lust, utan för det skriande behovet av kläder till mig. En grej jag inte visste innan Astrid kom är hur mycket kroppen kan förändras av en graviditet, förändringar som inte beror på ökad vikt. 10 cm större omkrets runt höfterna och bysten - check! Och det är inte p.g.a. extrakilon, 4-5kg extra ger ju knappast så mycket större höfter. De går tillbaka så småningom har jag förstått, men det kan ta något år. Att min garderob enbart består av klänningar (som ändå är för små över bysten) är inte heller toppen i amningssammanhang, jag har faktiskt för första gången på riktigt inget att ta på mig!

Men i alla fall, ett tips till er som är gravida just nu: försök skaffa en hyffsat bra bh att amma i innan bäbisen kommer. Överallt står det att det är bra att vänta eftersom brösten ändrar form så mycket, och det är ju sant.  Men om ni är som mig så vill ni hellre hugga av er armen än åka till stan och prova bhar med en liten bäbis, och om bäbisen är som Astrid kommer hen också hata det... igår ägnade vi två timmar åt att vara på Åhlens, och jag tror att 95% av tiden spenderades med en missnöjd Astrid inne på Åhlens amningsrum. Varje gång vi gick ut därifrån skrek hon. Tack och lov för det jättebra amningsrummet i alla fall! Och jag fick köpt en bh tillslut, däremot inget annat av det jag egentligen skulle behövt. Tur att det går att köpa kläder på nätet.

16 comments:

Tyg och otyg said...

Herregud, jag blir helt svettig bara av tanken. Eftersom jag tydligen är helt oproportionerlig tycker jag att det är ett litet trauma att köpa bh åt mina gamla vanliga bröst, helt ensam, utan skrikande bebis. Imponerande att du kom hem med något alls efter en sådan duvning.

Och så förtjänar det att upprepas, det är verkligen en fin unge ni fått! Hon ser så go och rejäl och förnöjd ut.

Anna-Karin said...

Vackra barn!

Nej inte är det lätt att prova kläder med en bebis i en trång provhytt, man kan bli svettig av mindre.

För mig tog det ett tag att inse vilka kläder som var bäst att amma i. Till slut insåg jag att amningslinne med en annan tröja över var smidigast för mig, då kunde jag ha det mesta vanliga tröjor, tunikor, blusar över och behövde inte visa magen för alla. Annars håller jag med om att internet är ju riktigt bra.
Lycka till med klädinköpen!

Sofia said...

Så fin hon är! Grattis lite i efterskott!

Anna Martina said...

Astrid har ju väldigt fina kläder i alla fall :) DU kommer nog att hitta något nytt att matcha henne med snart!

Unknown said...

Åh, jag vet precis hur du kände det. Svettigt är bara förnamnet! Vi löste det så att mannen gick en promenad ute på stan medans jag racade järnet inne på affären. Det gick oftast bättre och han sov snällt ute i vagnen men om vi tog in honom i affären....ojojoj....
Söt är hon i alla fall! :)

Anonymous said...

Investerade i en boob-tröja av ngn sorts collegemodell som fanns då, dyr men värd varenda krona, tvättad och använd en miljon gånger, finns på nätet. VARNING: boob punkt se skall det vara, inte boob punkt com...

Alma said...

Ja de känner ju direkt av mammas stress och obehag de små liven - på gott och ont...
Tack och lov för näthandel - verkligen. Även med större barn uppskattas mycket! Min 3 -åring är underbar när vi går på stan men så mycket fokuserad shopping blir det inte. Nu väntar jag på syskonet och med 2 barn vete gudarna när man ska få kläder köpta i butiker...

Kan iallafall rekommendera HM´s vanliga mjuka basic amningsbehåar. Jag köpte ett par halvvägs i första graviditeten och skickade maken efter ett par i större kupstorlek när amningen inleddes. De har jag slitit på även under denna graviditet och de har hållit jättebra - god kvalitet för priset!!
Ja först blir man ju faschinerad över hur stor magen kan bli och sen blir man chockad över hur STORA brösten kan bli - hahaha!
Hon är underbar, fortsätt njut av varje sekund!

metamorphosis said...

Åh, jag lider lite med dig! Själv skickade jag sambon på BH-jakt när första barnet var fött. Öppet köp och prova hemma i lugn och ro är en bra grej när man har en liten att ta hänsyn till! :)

metamorphosis said...

Just ja, en bra underklädesbutik tycker jag kan vara att rekommendera i sånna här fall, så att man själv kan fokusera på att ta hand om bäbisen och låta personalen(som ju vet vad de har att sälja) hjälpa till genom att springa och hämta storlekar och modeller! Minsta möjliga motstånd är ett bra motto i livet med en liten sötskrutt! <3

Anonymous said...

naHej, du har vunnit en tävling inne hos mig! Grattis!

Och stort grattis till er lilla, hade helt missat det då jag inte varit inne på din blogg på länge. (Blir väldigt lite pysselbloggsläsande nu för tiden då jag inte riktigt har tiden att pyssla själv och inte vill bli frestad...)

Therewse said...

Måste bara fråga vart ni hittat hennes dress? Superfin på supersöt bebis :)

Therewse said...
This comment has been removed by a blog administrator.
StinaKajsa said...

Grattis till ett litet underverk! :-)

Anonymous said...

Oj, det var bra av dig att våga dig ut så tidigt! Arvid hatar också att shoppa så då har de ju redan en sak gemensamt. Och så har de samma bodysuit! Kram /K

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Clara said...

Tyg och otyg: Det tycker jag också vanligtvis, nu var det verkligen obeskrivligt traumatiskt...

Anna-Karin: Ja, det tar lite tid att fatta vad som passar för just en själv! Min syster kan amma i klänning och liksom dra upp bröstet ur urringningen, men för mig blir det att visa alldeles för mycket bröst. Magen däremot har jag inga problem med att blotta, så jag kör på t-shirts utan amningslinne :).

Carina: Ja, så får vi nog också göra nästa gång, bra tips.

Alma: ja, det är ju så, jag var superstressad och då blir hon också det tyvärr.

Therewse: Den är från Lindex, från kollektionen som Littlephant gjorde i december åt dom. Jag köpte typ allt från den :).