Sunday, March 3, 2013

En veckaNu har hon funnits hos oss en vecka, och det känns helt orimligt att vi har kunnat leva utan henne innan? Jag var beredd på att den där moderskärleken kanske skulle dröja, men det gjorde den inte. Smash sa det bara, rakt in i hjärtat!

Det har verkligen varit en omtumlande vecka med mycket känslor. I fredags var vi på ortoped-undersökning eftersom de hört ett klickljud i Astrids höfter, och det visade sig att hon har lite för rörliga höfter. Förmodligen ett arv efter mig, jag hade också klickande höfter men fick aldrig någon skena som spädbarn. Men nu ska hon ha en plastskena + hängslebyxa i sex veckor så löser det sig förhoppningsvis, och även om det känns jobbigt så är det ju väldigt bra att det upptäcks tidigt och går att lösa rätt smidigt ändå!
Tack för alla peppande kommentarer på instagram, och för infon om hur det var förr med inpaketerade spädbarn i mycket klumpigare skenor. Astrid själv har inget emot skenan, det är nog mest vi föräldrar som tycker den är jobbig och lite ivägen. Särskilt som vi bara haft henne i blöja innan utan kläder, hud mot hud hela tiden.

Vad knäppt det känns att hon egentligen har beräknad födelse idag! Tur att hon valde att komma lite tidigare (vilket vi ju egentligen trott hela tiden) för jag fattar inte hur jag klarade mig utan henne innan!
Och en annan god nyhet är att amningen börjar fungera bra! Brösten spänner inte alls lika mycket längre, även om det kan rinna och spruta fascinerande mycket mjölk ur dem... Astrid har lättare att få ett bra grepp nu, och det känns så himla skönt.

12 comments:

Sara said...

Vad hon är vackert!

Pixi said...

Ett stort grattis till er båda!Fantastiskt!! =)

ylva said...

Åhhhh min lilla Klara hade också lite för rörliga höfter när det begav sig för 14 (! ) år sedan . Hon fick också en skena som var relativt lätt att sköta men hon tyckte inte om den...det blev lite besvärligt när hon skulle sova. Astrid ser så fin ut, njut och lukta ( finns det nåt ljuvligare än att lukta på bebisar ? )

Jennie said...

Så himla fin, hon ser ut att ha det gott! Hoppas det går bra med skenan.

Knitarina said...

Ett stort grattis till er! Kommer definitivt att vara tjusigaste bebin på ev öppen förskola när du får användning för dina underbart fina små koftor!

Anna said...

Grattis till nya familjemedlemmen! Min flicka som föddes för snart 9 år sen fick också ha skena (men en större och i 12 veckor) och allt gick jättebra, hon led inte av den alls (det var bara vi föräldrar som var lite chockade och ovana)! Och sen blev hon ju helt bra!

H. said...

Så søt :) Gratulerer så mye med lille Astrid! Min eldste heter det samme:) Hun hadde Frejkas pute i 5 måneder, fra hun var 1 måned til hun var 6 måneder. Kjenner meg godt igjen i det du skriver om at puten er litt i veien for nærhet og kroppskontakt. Da hun fikk den av slet hun veldig med balansen en stund, siden hun hadde vent seg til støtten fra puta. Men nå er hun jo helt fin og har ingen problemer med hofta, så vi er glade hun fikk hjelp tidlig :)

Tyg och otyg said...

Hon ser ju bara för go ut! Vad bra att få hjälp med höfterna på direkten och att hon själv inte besväras av skenan. Sköt om er!

agnes said...

GRATTIS gånger tusen till bebben!
Hittade precis hit till din blogg och har inte kunnat sluta läsa och titta på dina inspirerande bilder och projekt! Fantastiskt fint allting!

Emilia said...

Vilket ljuvligt litet pyre. Stort grattis!

Anonymous said...

Hon är ju så oändligt söt! Grattis och allt gott till hela familjen!

Blenda said...

En sån söt unge! Det gjorde ni bra! :-)

Ha en bra helg! /Blenda