Wednesday, March 27, 2013

Fyra tröjor på min önskelista

Att tillbringa väldigt mycket tid hemma i soffan ger visst väldigt mycket tid åt att tänka på vad jag vill sticka. Vi kommer i alla fall ut lite, tack för era stöttande kommentarer i förra inlägget! De betyder verkligen mycket.
Just nu är det fyra tröjor som står högt på min önskelista, en till Andreas, en till Astrid och så två stycken till mig själv. 

Till Andreas skulle jag vilja sticka en Marius med runt ok, men med Space Invaders istället för X och O. Passar väl en nördig kodare rätt bra? Färgerna blir precis som på bilden, däremot har jag inte bestämt mig för vilket garn jag ska sticka i. Inget av mina "vanliga" passar, och de föreslagna har jag inte sett i någon garnbutik i Göteborg, vad jag vet. Det lutar åt Sandnes Alpakka eller Rauma mitu, är det någon av er som har erfarenhet av någon av dem?

Efter att ha sett Maria Carlanders fina skapelser i Pickles merino tweed och även hört Stick with us prata sig varma om det garnet är jag sjukt sugen på att testa det jag också. Och den här koftan är precis sådär gammaldags fast ändå bekväm som jag gillar! Finjakke heter mönstret och kommer från Pickles. 

När jag fick syn på den här gröna färgen i Pickles merino tweed bara visste jag att jag ville sticka en kofta i det. Så garnet fick avgöra när jag letade mönster, fast jag hittade inget som passade helt perfekt. Acer cardigan tror jag kommer bli sketasnygg i det här garnet! Stickfastheten stämmer inte helt, men stickar jag en eller två storlekar större än min egentliga borde det funka. 

Sen har jag velat sticka en Islandströja i evigheter, och garnet jag stickat den prickiga tröjan till Astrid i har precis rätt stickfasthet för en Riddari. Färgschemat är jag däremot lite osäker på. Egentligen vill jag sticka en med grå bas, men då hittar jag ingen kontrastfärg jag gillar helt. Den ljusblå tycker jag är fantastiskt fin, men inte till grått. Till brunt däremot! Så nu lutar det åt en brun tröja, och det är kanske lika bra med tanke på att jag alltid vill sticka alla tröjor i grått.

10 comments:

metamorphosis said...

Inget ont som inte har ngt gott med sig! :) (ang. soffsittandet)

Vilka fina tröjor du hittat! Gillar verkligen idén där att gömma space invaders i en annars så traditionell tröja! B)

metamorphosis said...

...eller, Inget gott som inte för mer gott med sig skulle jag ju skriva! Att sitta i soffan med en bäbis är ju liksom gott i sig ju! <3

Ulla said...

De 2 nedersta tröjorna är helt ljuvliga.Hoppas att det blir lite mer tid för stickning.

Maria said...

Jag har stickat min Marius i Mitu och jag har bara positiva saker att säga om det garnet. Mitu är ju tjockare än Sandnes Alpacka så jag gjorde min i xs för att få M. Mönstret är helt ok förutom att den stickas nerifrån. Det gillar inte jag så jag vände på allt. Om du är intresserad av att se hur så finns det antecknat på min projektsida.

http://www.ravelry.com/projects/MariaOlssonKnits/nr-11-mariusgenser-med-rundt-brestykke

Trine said...

Jeg har strikket Marius i begge garnforslagene. Mitu gir en "stødigere" strikk. Som jeg anbefaler/rekommenderar. En vakker genser som varer og varer.
- Trine

Anna Martina said...

Gillar verkligen Mauriuströjan, funderar på om man kan göra den med steek och göra en kofta av den istället, tror att det skulle passa mig bättre :)

Clara said...

Metamorphosis: Ja, precis, två bra saker! Bäbis och tid att leta koftor!

Maria: Det är faktiskt din tröja som fått mig att fundera på Mitu :). Ska läsa mer om hur du vänt på den!

Trine: Intressant att läsa! Hm, jag som precis bestämt mig för alpakkan...

Anna Martina: ja, det har jag också funderat på till mig själv. Jag gillar koftor mycket mer än tröjor, min sambo däremot gillar tröjor.

bettan said...

Hej!
Alla föreslagna garner till Marius finns i Alingsås, GarnTua. Hon har också en webbutik så du kan titta där.
Lycka till!
Elisabeth

Clara said...

Bettan: Tack för tipset! Nu kommer jag nog inte ta mig till Alingsås i närmsta taget, men en webbutik är ju toppen!

Sara said...

Finns en mycket stor garnbutik i Bollebygd, en bit utanför Göteborg, men troligtvis har du nog varit där redan. Jag handlar alltid där, mycket trevlig personal. Nedergårdens garn och kläder heter den :)