Thursday, March 14, 2013

Det lilla jag stickar blir bara fel

Lite hinner jag sticka nu, med Astrid i famnen. Hon vill ligga nära nära hela tiden, och då får hon såklart det! Det funkar faktiskt att sticka ändå. Vad som är tråkigt är bara att allt jag stickat på sista tiden blivit fel på olika sätt. Koftan till Astrid på bilden ovanför är så färgglad som jag tänkte, men ändå är det något som inte stämmer. Något med ränderna är fel, men jag kan inte sätta fingret på vad?

Den prickiga tröjan har jag precis repat upp oket på, prickarna hamnade fel. Och bohuströjan, alltså fy vad jag irriterar mig på den just nu. Den bubblar sig konstigt, men den ska nog få ett eget inlägg så snart jag hinner fota.

17 comments:

Annika said...

Jag tycker ränderna ser jättefina ut, glada och våriga!
Och du kommer nog få tid att sticka mer och mer, lite i taget tills hon plötsligt flyttar hemifrån och du går i pension och kan sticka precis hela tiden :)

Unknown said...

Hmm... det är som att du stickar två olika koftor med färgerna. Den gula är lite för skarp, sen skulle jag inte lagt den blekrosa mot den ljusblå. Dem 2 bildar liksom en kofta och den mörkare blå, röda och vita en annan. Förstår du hur jag menar!?

Futu said...

Jag tycker det blir käckt! Du är inte bara inne i en självkritisk period?

Moffan said...

Hormoner min vän:)

Iréne JB said...

Håller med Fru W, det är något med den där ljusrosa randen. För mesig färg jämfört med de andra. Fast jag gillar den gula färgen.

Anonymous said...

Jag håller med de tidigare kommentarerna, det är nåt med färgerna och hur stora/dominerande ränderna är. Jag skulle ta bort någon färg och bestämma vilken färg som ska dominera. Men tanke på att mudden är gul-orange så borde det gå igen i högre grad. Men biten mellan de gula bitarna är framförallt blå vilket blir förvirrande. Just den blå färgen passar inte med den gul-orangea säger min magkänsla.
Varma hälsningar,
Julia

knitbyme said...

Fast jag tror det stavas hormoner;-) känslan av att allt blir fel alltså.

Anonymous said...

Du är bara lite trött..
Färgerna är urläckra ihop!!

Anonymous said...

Tank Koftas klassiska tips kanske funkar, randa hur som helst om en basrandfärg återkommer regelbundet.

Lite ser det ut som om både gul och röd vill vara den färgen?

Allra bästa boten är förstås att börja på ett helt nytt härligt projekt :-)

Yarn-Madness said...

Jag gillar skarpt! Underbara färger ihop! :)

Ulrika said...

Jag hade skippat det vita. Det bryter av rätt hårt mot det andra. När jag håller fingret över det blir intrycket mer enhetligt.

:-)

Anonymous said...

Jag tycker det ser grymt ut! Härlig blogg du har : )

Brita said...

...ser bra ut...skyll på vädret...den här vinter kan ta knäck på vem som helst...

Anonymous said...

Jag har också en liten Astrid, fast hon blir 16 till sommaren. Färgerna i koftan är underbara! Jag hade nog också testat att skippa det vita, som någon skrev här tidigare. När min Astrid var bäbis orkade jag bara sticka ullbyxor till tygblöjorna.
/Maggan

Anonymous said...

Jag tycker det är jättefina färger tillsammans, jag skulle lägga till en orange rad som är lite smalare mellan den röda och ljusblå, för mig skulle det bli en harmonisk kombination.
/Therese

Malin said...

Jag tycker att färgerna är helt fantastiska tillsammans! Kanske skulle det vara fint att lägga till någon grön rand i fortsättningen?

Line said...

Jeg elsker den guloransje fargen! Hvilket garn bruker du?