Friday, August 17, 2018

Ett tygsjok med tranor

För ett tag sen skrev jag ju om mina tran-shorts som jag sytt i överblivet tyg från ett kimono-tygsjok jag sytt och här är själva tygskjoket! Känns lite CA att bära kimono och att använda det ordet för den här typen av plagg (det är ju ingen kimono direkt) men vet inte vad jag annars ska kalla det. Mer än tygsjok då :D.  

Jag har sytt två såna här tidigare och precis som de andra två är mönstret Tokyo jacket som jag förlängt. Och hoppas över fickorna som ju sitter längst ner, och skulle bli konstigt med fickor längst ner när den har den här längden. Det går åt väldigt mycket tyg till det här mönstret så ska du sy i ett dyrt tyg rekommenderar jag inte Tokyo jacket. Men det blir fint fall över axlarna med den här modellen. 

Jag har använt mina tygsjok litegrann den här sommaren för att skydda mig mot solen, men mest har de faktiskt blivit hängande. Allra mest har jag suttit i skuggan med så lite kläder som möjligt, mvh en som tycker det varit sämsta sommaren på länge. Jag fungerar inte i värme och får massa klimatångest. 

Men jag gillar mina tygsjok ändå! Får ha dem med jeans nu i höst innan det blir kallt. Tyget till denna kommer från Stoff och Stil men tror det är helt slutsålt. Verkar ha varit väldigt populärt. 

Hej hej från en som verkligen välkomnar hösten! 

Mönster: Tokyo jacket som jag förlängt
Storlek: minns jag ej men inte så noga med såna här plagg
Tyg: Vävd viskos från Stoff och Stil
Fotograf: jag själv

1 comment:

Johanna said...

Vad fin hälsar en som också välkomnar hösten:)