Tuesday, October 1, 2019

En säck i siden

Så jag har i princip sytt mig en säck i siden - och jag älskar den! Trodde aldrig jag skulle känna mig så fin i något som mest är ett fyrkantigt nattlinne?

Hela sommaren har jag sett fina varianter av Wiksten Shift dress på sociala medier och tänkt att den ser fin, skön och cool ut. Har tänkt att det ser ut att vara lätt att göra en egen variant av den, jag behöver inte köpa mönstret osv. Men sen tänkte jag nej, varför snåla in på kostnaden för mönstret när jag tycker att det ser helt perfekt ut? Så jag köpte det, och det är jag glad över. 

Mönstret är enkelt ja, ibland lite för enkelt. Jag hade tex föredragit att mönstret angett dubbla ok bak istället för bara ett. Det är något jag absolut kommer göra i nästa variant av den här klänningen, till just denna räckte inte tyget till två ok ändå. Förutom några såna småsaker gillar jag verkligen det här mönstret skarpt. Det är något som jag inte kan sätta fingret på som gör att det inte känns som ett nattlinne trots att det i princip bara är en fyrkantig rak klänning.

Här med skärp, gillar den både med och utan det.

Tyget är siden, tror att det är första gången jag syr i siden faktiskt. Ev första gången jag någonsin har ett plagg i siden? Köpte det för jättelängesen via Katarina. Sen har det bara blivit liggandes i flera år eftersom jag tyckte att det var en lite för skarp lila färg för mig. Anna påminde mig om att yllefärgerna funkar för siden också så jag testade att färga över det med svart. Det gjorde att färgen mattades lite och nu gillar jag den! Känns lyxigt med siden också! 

Jag läste på flera ställen att den är gjord för att vara oversize, men eftersom att jag inte ville ha den alltför stor så sydde jag en storlek mindre än vad mina mått egentligen angav. Enligt tabellen är jag en storlek 10 men detta är storlek 8. Det känns bra och lagom. 

Har också kortat den 12.5cm (jag är 152cm), då blev den mellan lång och kort längd. Höjde slitsen 7cm. 

Vill absolut sy fler varianter. I linne tex, känns som ett mönster gjort för ett härligt linnetyg. 

Mönster: Wiksten shift dress
Storlek: 8
Ändringar: sydde en storlek mindre än rekommenderat. Kortat den 12,5cm. Höjde slitsen 7cm.
Tyg: ett sidentyg jag haft liggande i flera år. Det var en starkare lilablå färg innan som jag mattat ner med ett svart färgbad. 

1 comment:

Felicia said...

Vad gör dubbla ok bak för skillnad till plagget?