Wednesday, March 25, 2020

Suki robe

Alla ville vara med när jag skulle ta projektbilder till min nya Suki robe! Älskar den här bilden, särskilt Astrids attityd.

Tror aldrig att det gått så fort från tanke till färdigt projekt innan! Köpte det i måndags som tröst till mig själv när jag var deppig över att våra förkylningar aldrig går över, och vi därför är helt isolerade just nu pga covid-19. Jag har tänkt innan att jag redan har ett mönster som funkar, dvs Tokyo jacket som jag använt för att sy en morgonrock i tidigare. Men det funkar inte riktigt, den är snygg öppen men går liksom inte att dra ihop så som man vill att en morgonrock ska göra. Är trött och skriver svamligt, men hoppas att ni förstår vad jag menar. 

Jag är i alla fall glad att jag köpte mönstret! Det har massa smarta detaljer som den här inre knyt-anordningen som gör att den inte öppnar sig lika lätt. 

Tyget hade jag liggande hemma, jag spontanköpte det  för ett tag sen. Brukar vanligtvis inte köpa tyg om jag inte har ett projekt planerat för det (undantag på loppis) men jag är så förtjust i den blå varianten av det här tyget att jag inte kunde låta bli att köpa det gröna. Det kommer från Stoff och Stil och jag tror inte att just den här färgställningen finns kvar längre, men jag får hålla mig för att inte köpa den nya gröna färgen också...

Mönster: Suki robe från Helens Closet
Storlek: Large. Den korta längden men med längd från xl (jag är 152cm).
Ändringar: kortade ärmen 5cm, flyttade upp banden bak något. 
Tyg: vävd viskos från Stoff och Stil

3 comments:

Eva said...

Så snygg! Har kikat på det mönstret länge - ett sånt som liksom växer. Ser fler och fler möjligheter.. kanske köper trots allt!

Heidi said...

Den är sååå snygg!

Anonymous said...

Men katten vilken härlig bild :) Kan du inte få den med på fler bilder framöver <3 Tycker också att du lyckats förträffligt bra med kimonon. Hurra för dej!