Sunday, May 10, 2020

Prickar

Har tänkt länge att jag vill ha en vit klänning med vita prickar och letat efter tyg, men utan framgång. Jag gillar när prickar inte sitter i rader utan mer slumpmässigt utplacerade och något sånt tyg verkar inte finnas någonstans. Så jag gjorde mitt eget! 

Jag tryckte på samma sätt som jag skrivit om här, men bara med en färg då. Det tar lite tid, men jag tycker att det är rätt mysigt. 

Jag hade lite problem med att jag tryckte för täta prickar på de nedersta våderna och fick göra om. Här syns dock att de istället blev lite för glesa bak, men jaja. Det är handtryckt och det syns! 

Mönstret är Wiksten Shift men med en hel del ändringar. Har gjort v-ringning istället och helt andra kjoldelar som ni ser. Här finns ett blogginlägg med alla detaljer om det

Jag är otroligt nöjd med den här klänningen! Den blev precis som jag tänkte mig, och om jag bara kan komma över min ängslan kring att använda vitt (ja det blir smutsigt lätt men det finns ju galltvål) så tror jag att jag kommer använda den massor!

Mönster: Wiksten shift dress
Ändringar: Många! Se här
Tyg: Tunt vitt linne från Linnehem som jag tryckt egna prickar på. 

1 comment:

Handgjort av Vera said...

Superfin! Så häftigt att du tryckt tyget själv 🙂