Wednesday, March 20, 2013

Podcasts


Dagens tips: den nya stickpodden Stick with us! Jag tycker det är jätteroligt att det numera finns två fantastiska poddar om stickning (på svenska då, på engelska finns det ju en hel drös till). Jag hoppas att alla intresserade redan hittat Stickpodden, annars in och lyssna med er! Att lyssna på dessa poddar tycker jag känns som att vara den tysta personen på ett stickcafé som sitter och lyssnar men inte deltar så värst mycket, dvs toppen!

Jag gillar verkligen att lyssna på poddar och sticka. Mina favoriter är de tidigare nämnda stickbloggarna, men också en del andra som En varg söker sin podd med Liv Strömquist, Bokhoras Bokpodd, Allt vi säger är sant om ungdomslitteratur med Lisa Bjärbo och så den klassiska Värvet såklart. Sen lyssnar jag mycket på radio via podcasts eftersom att då kan jag lyssna på dem när de passar mig. Mina SR favoriter är Stil i P1, Spanarna, P3 dokumentär, Tankesmedjan och så Sommar och Vinter i P1. 

Men jag vill hitta fler! Har ni några tips på bra podcasts som skulle passa mig? De får gärna handla om kultur, böcker, stickning såklart och politik på vänsterkanten. Kategorin "två sköna snubbar snackar om livet" går däremot helt bort, oavsett hur roliga dessa killar än må vara. 

11 comments:

Sigrid said...

The New Yorkers fiction-podcast! Kommer ny episode en gang i måneden, men det finnes allerede en hel del godbiter som har samlet seg opp over årene. En forfatter som har blitt publisert i bladet velger selv en novelle fra arkivet og leser den høyt, så diskuterer hen den med fiction-redaktøren. Fins på itunes, og sikkert hjemmesiden deres også.

Skaparstigen said...

Jag är också helt beroende av podcaster. Lyssnar i princip på samma som dig, men har några P1-favoriter till som jag prenumererar på: Medierna (granskar våra medier), Plånboken (konsumentprogram) och Klotet (miljöfrågor).
Sedan är Filosofiska rummet, Tendens, Vetandets Värld och Konflikt väldans bra när det är ämnen som intresserar mig.
Inser precis när jag skrev ner alla de här att det inte är konstigt att jag inte hinner lyssna på ljudböcker längre... :)

Grattis till fina bebisen förresten!

Unknown said...

Knattetimmen två kloka damer om allt som har med barn att göra!

eddy said...

å vad söt du är som skriver om oss och såklart superkul att du är förtjust i vår pod! det är väldigt smickrande att höra =) stor kram till dig och astrid

Anna Martina said...

Roligt att hör att du gillar den!

Martha said...

"Camila och Mireyas podcast"! Två sköna tjejer snackar om obekväma grejer :D

Ananas said...

"Fan vad fittigt" är en fantastiskt fin podcast!

http://fanvadfittigt.wordpress.com/


Manduzana stickar said...

Jag har helt missat att Liv har en podcast. Ska genast lyssna!

Kerstin said...

Tack för detta tips:-)
Jag har lite problem med att komma in på din hemsida och webshop.
Jag tycker dina vantar är så fantastiskt fina och skulle vilja ha recept

Clara said...

Kerstin: Jag har inte haft tid att fixa med sidan så mycket som jag borde, så jag vet att den krånglar lite. Maila mig på clara[at]clarafalk.se så kan jag hjälpa dig bättre!

Anonymous said...

då måste du lyssna på tilda & Linda podcast dom är så roliga och ärliga. bästa podden