Saturday, March 17, 2018

Hockeyfrilla-klänning

För ett tag sen fick jag syn på den här klänningen på Kollabora och kände att ja! en klänning som är längre bak än fram vill jag också sy! Jag letade runt lite på internet efter ett passande mönster men hittade inget så kom fram till att då får jag göra ett själv. Eller ja, sätta ihop ett själv genom att utgå från andra mönster då. 

Överdelen är från Kielo, samma som jag sytt till Kielo i vävt tyg. Men istället för att låta den gå ut långt så som Kielo är konstuerad har jag ritat om det så att den är mer som en vanlig klänning i midjan. Ärmhålen, insnittet och halslinningen är dock samma. Till kjolen har jag utgått från Groove dress men höjt upp den fram och gjort den ännu längre bak. Plus lagt till fickor! Alla klänningar ska ha fickor. Kanske blev den lite väl kort fram, vet inte om jag kommer vara bekväm nog att använda den utan strumpbyxor under. 

Den här typen av klänning har lite olika namn vad jag sett, waterfall skirt, fishtail, assymetrisk och så det namnet jag fastande för: mullet skirt. Tycket det är så kul med referensen till 80-talets hockeyfrilla! Men den här kanske är mer party in the front, business in the back? Fast långklänningar kan ju också vara party? Hmm svårt. Och ja det är mest engelska namn, vet ni vad de kallas på svenska får ni gärna skriva det. Annars tycker jag vi kan kalla det för hockeyfrilla-klänning! 


Mönster: Kielo + Groove + egenritat. 
Storlek: 12 i överdelen från Kielo
Tyg: vävd viskos
Fotograf: Andreas, redigerade av mig. 

No comments: