Sunday, November 29, 2015

En röd klänning




Jag sydde mig en röd klänning, med mönster ur Ottobre 5/2012. Samma som den svarta jag bloggade om för ett tag sen. Men jag vet inte, den känns lite julig? Jag kan ju passa på att ha den på julafton i år i alla fall. Får se om den blir använd sen eller bara hängande. Skön är den i tjock trikå, och gott om plats för mycket julmat även med ibs-mage :). 

Annars försöker jag mest överleva november. Första advent idag, tack och lov julpyntade jag förra veckan för energin idag är på noll. Energin över huvud taget är på noll. 

Wednesday, November 25, 2015

Frågestund del 2

Hanna säger: Vad är ditt favoritgarn för koftor? Kanske svårt att svara på, men jag likt dig har svårt för stickiga koftor/garner!
Det ständiga problemet jag har är ju det här med superwash eller inte. Två av mina favoritkoftor är i Wollmeise DK, de använder jag jämt för de är så mjuka och gosiga och noppar inte det minsta. Men det är superwash och alltså inte toppen för miljön. Chickadee från Quince and co är också ett favoritgarn, icke superwash och bra på alla vis förutom att det måste beställas från USA (eller köpas via Loop i london men det är rätt dyrt därifrån också). Sen är jag just nu sugen på att sticka en kofta i visjögarn (men undvika det grå som kliar mer). Ekologiska Rosy green wool som jag själv precis börjat färga och sälja är också en favorit. Nackdelen med alla mina favoritgarn är att de är rätt dyra, både de med och utan superwash.

Anna undrar: Har du några speciella mönster som funkar i stora storlekar? Jag skulle uppsjatta lite tips. Gärna koftor om du har/vet.
Ysolda brukar göra alla sina mönster i stora storlekar och också se till att de blir teststickade och även modellade i de större storlekarna. Väldigt bra!
En av mina mest använda koftor är Blue Sand av Rililie, den finns i upp till 132cm omkrets såg jag, och den är öppen fram så går att ha stor byst och sticka en mindre storlek som passar över axlarna. Min andra absoluta favorit Slanted Sleeven finns i upp till 122cm. Överlag så har många indie-designers större storlekar har jag märkt.

Blue Sand finns i stora storlekar också.

Illo: Skulle du kunna skriva lite mer om din politiska ställning, hur den dels kommer sig men också yttrar sig? Jag undrar också om det finns något politiskt i ditt hantverk, och då tänker jag på både ett djupare plan, men också rent praktiskt?
Intressant fråga! Jag är väldigt långt åt vänster, helröd och till vänster om vänsterpartiet. Det yttrar sig på så sätt att jag inte tror på att konsumtion leder till ett bättre samhälle, och därför gärna tillverkar saker själv eller byter med andra hantverkare. Min dröm är att kunna tillverka utifrån behov istället för att köpa saker utifrån ett konstruerat (falskt) behov av att äga en viss pryl och köpa saker i onödan. Jag älskar dock att köpa saker (inte mitt fel som individ, jag är en produkt av ett kapitalistiskt samhälle och ständigt omgärdad av reklam) så jag försöker undvika att gå på stan för att slippa känna köpsug. Sen är jag feminist och på sätt och vis är det ju en feministisk handling att föra traditionellt kvinnliga hantverk vidare och kanske höja statusen på dem. Den här frågan skulle jag vilja utveckla mera, ska tänka vidare och kanske blir det ett blogginlägg längre fram.

Carina L frågar: vilket garn skulle du vilja ha med dig om du hamnade på en öde ö?
Undrar om det är en varm eller kall öde ö? Om den är varm på dagen men kylig på kvällen vore ju najs, så koftor går att använda :D. I så fall väljer jag visjögarn som är mjukt nog för mig men ändå står emot väta bra om det regnar eller är fuktigt på ön.

Anonym: Roligt med frågestund! Min fråga är kanske för privat men du väljer ju såklart själv om du vill svara. Jag har också ett barn precis som du och vi funderar på att inte skaffa nåt syskon till henne. Tycker du nämnt nån gång att ni inte heller tänkt det? Så nyfiken på hur du tänker, mest för att jag själv nästan känner skuld över att tänka så. Skulle behöva en förebild i att bara vilja ha ett barn. Tack för en fin blogg!
Det är så märkligt det här med att man "ska" ha två barn. Jag märker det jättetydligt! Och jag har nog alltid tänkt att jag vill ha två barn, men eftersom graviditeten med Astrid var så jobbig, sen depression på det och så Astrids sjukdom som följde så är jag väldigt tveksam till ett barn till. Det är i alla fall långt från självklart. Kanske får hon ett syskon när hon är 7-8år sådär om vi orkar då men just nu är vi väldigt nöjda med att bara ha ett barn. Tycker faktiskt att det är väldigt skönt att ha ett barn och inte fler! 
Argumentet att skaffa flera barn och gärna tätt för att de ska komma nära varandra tror jag inte heller på, om syskon kommer nära varandra eller inte tror jag mer beror på intressen och personlighet än ålder. Andreas står närmare sin 14år yngre bror än vad jag står min 2 år yngre syster, Andreas och hans lillebror har precis samma intressen medan jag och min syster är väldigt olika och bara har sporadisk kontakt. 

Händelsevis undrar hur det är med Astrid nu? Hur går det med sjukdomen och vet ni något mer om hur det kommer bli för henne i framtiden? Kanske känns det för privat att svara på. I så fall vet du i alla fall att jag tänker på henne och er. 
Jag har nog inte skrivit så mycket om det på senaste tiden, känns fint att du frågar. Hon mår mycket bättre, äter starka mediciner som hjälper henne. Men det är lite nervöst att de är så starka, med jämna mellanrum hör hon syn och hörselkontroller för medicinen kan ha biverkningar som påverkar dom. 

Framtiden vet vi inte heller så mycket om eftersom hennes lungsjukdom är så ovanlig (surfactant protein c brist). Så det är mycket oro som inte direkt är konkret utan mer oro för framtiden. Matmässigt har hon gjort enorma framsteg och vi sondmatar inte alls längre utan hon äter allt genom munnen! Fantastiskt är det. Knappen på magen har hon kvar och den sondar vi medicinerna genom men annars behövs den inte. Hon är pigg och glad, växer som hon ska och syrgasen har inte behövts på över ett år nu. Hurra för det!


Världens goaste Astrid som numera gillar att bada!

Har du någon handarbetsbudget? Alltså för materialet. Jag har ju själv inte stickat så väldans mycket men jag märker redan att det kan dra i väg alldeles väldigt om jag vill ha lite roligare garner. Så känner jag mig alltid snål när jag tänker på hur dyrt det kan bli. Kanske har du några tips på hur man kan hålla nere kostnaderna för garnet?
Nej, alltså jag har ju inte det. Jag är priviligerad på många sätt eftersom min sambo tjänar bra (vilket är väldigt tur eftersom jag ganska ofta som sjukskriven student står med noll kronor i inkomst). Jag har också lite utgifter i övrigt, jag äter aldrig ute (kan inte det pga rätt svår ibs), dricker ingen alkohol, vi åker inte på några resor just nu (mer än till Norrköping ibland), bor i hyresrätt osv, så i min situation just nu kan jag lägga en del pengar på garn och tyg. Och när jag stickar saker i garn jag själv färgar får jag ju garnet till inköpspris, betydligt billigare alltså. Men det finns ju många bra billigare garner! Tex isländska Lopi har bra pris, Kampes och Magasin Duett supersoft också. Många större företag är ju inte heller att förakta, även Drops, Järbo, Sandnes, Marks och Katten mfl har riktigt bra garner (och en del dåliga, där gäller det ju att kunna känna på dem för att veta vad man gillar). 

Jag skulle tro att jag lägger 1-2000 varje månad på garn och tyg, men då syr jag också kläder till hela familjen nuförtiden. Vi har gemensam ekonomi och varje månad när alla räkningar är betalda brukar vi ta en summa var till våra egna konton som vi kan göra vad vi vill med. Tex dricka öl och köpa tv-spel (Andreas) eller köpa garn och tyg (jag). Det kan vara allt från 500 till 3000 ungefär beroende på inkomster och utgifter. Och köper jag tyg till Astrid för att sy kläder hon behöver tar jag från gemensamma kontot. Det systemet fungerar bra för oss! Jag skulle aldrig vilja vara i en situation där jag måste "gömma" garn eller tyg för Andreas. 

Susanna: Tycker du har så roliga mönster på de kläderna du syr till Astrid. Har själv laddat ner flera av den efter att du sytt dem. Hur hittar du mönstren och var får du inspirationen ifrån? Följer du några roliga sy bloggar?
Tack! Jag har ett konto på Kollabora (heter clarafalk där) och där har jag hittat en hel del olika mönster. Sen följer jag nog mer sybloggare på instagram än vad jag följer bloggar. Kan tipsa om några instragram konton: Dandeliondrift, straightgrainpatterns, Youandmie, Fancyjaime, WhatKatiedoes, TrueBias, theCraftSessions och Ohmygreendarling tex. 

Anonym: Jag har sett dig några gånger och har förstått att vi bor nära varandra. Jag skulle så gärna vilja hälsa om/när jag ser dig igen men det känns så konstigt och krystat att jag har låtit bli. Hur vill du att en läsare av din blogg ska reagera när hen ser dig?
Kul! Säg gärna hej nästa gång! Men om jag verkar otrevlig/sur så är jag inte det, jag har bara ganska många dåliga dagar nuförtiden och är inte alltid så social. Men jag tycker det är kul om du säger hej!

Hej! Tack før en superfin blogg! Jag ar en mycket entusiastisk nybørjarstickare, och det ar så himla roligt! Jag undrar om du får ont i axel-nacke-handled av att sticka mycket? Jag får ofta problem med høgrerarmen, kanske drar jag upp nacken før mycket. jag vet inte. Eftersom du ar proffs tankte jag i alla fall fråga dig hur du undviker att få ont av allt stickandet! Sarskilt nar jag stickar med tunna pinnar brukar det gøra ont.
Det händer att jag får ont, men för mig är det oftast när jag stickar med stora stickor. Lite då och då gör jag nackövningar som jag fått av en sjukgymnast (var där för annat och passade på att fråga om stickningen) och egentligen är det bara att dra upp och sen sänka axlarna några gånger och rotera axlarna framåt och bakåt några gånger. Det är bra att pausa ofta också, släppa stickningen och kanske göra något annat (dricka lite vatten, gå upp och göra något mm). Jag gör en del yoga också och tror det hjälper för axlarna. 

Sen är jag liksom du valdigt kanslig mot sånt som kliar. Alltså ar det lockande att køpa merino, det ar ju så mjukt. Vet du något marke av merinoull som du litar på att fåren inte utsatts før mulesing? Samma sak med angora, jag alskar det men kanner mig mycket tveksam till att anvanda det. 

Nuförtiden har jag förstått det som att den flesta merinon är mulesing fri tack och lov, men jag brukar akta mig för merino från australien ändå. Helst köper jag ekologisk så jag vet att djuren garanterat haft det bra. Det är klurigt det där med att gilla mjuk ull! Svenska finullsfår och jämtlandsfår är ju också mjuka alternativ till merinon, och de djuren har det bättre har jag förstått. 
Angora är jag personligen inte så förtjust i, men jag vet att Angoragarnet säljer angoragarn från egna kaniner som hon tar väl hand om så jag skulle köpa angora från henne i så fall. 

Emilia: Vilken superkraft skulle du önska att du hade?
Om jag väljer av helt egoistiska skäl så blir det superlätt, då vill jag kunna teleportera mig! I så fall skulle jag köpa en liten billig stuga nånstans ute i skogen/i en småstad utan att behöva ha bil eller ta körkort. Och eftersom jag skulle kunna teleportera mig vore det ju inga problem att jobba nån helt annanstans, eller hälsa på vänner. Swisch så kan jag hälsa på en kompis nånstans, swosh så är hemma igen och kan sova i min egen säng (jag älskar min egen säng). Och känner jag för att bada eller insupa lite sol så drar jag till ett varmt land på ett litet kick bara. Vilken dröm! 

Lena: När du stickar flerfärgsstickning har du då garnet som bildar mönstret närmast dig?
Jag håller bägge färgerna i samman hand har har ett garn över pekfingret och det andra garnet över både pek och långfingret. Vilket blir då mönsterfärgen? Hoppas du förstod hur jag menade.

Japp jag förstår, och det är den som bara ligger över pekfingret som blir den dominanta färgen. 

Hej, jag är nyfiken på hur arbetsmarknaden ser ut om man läser den utbildningen du håller på med? Vad kan man få för jobb?
Än så länge har inte så många gått ut, men folk har tex fått jobb som hemslöjdskonsulenter runt om i landet, på museum, som projektanställda inom kulturprojekt, startat eget och en del har börjat jobba som slöjdlärare (men utan lärarbehörighet då). Det är ju helt klart en svår arbetsmarknad, men inte omöjlig. 

Tuesday, November 24, 2015

Jag hjärta flätor

Äntligen är det kallt! Jag har längtat, som varm person (som dessutom bor i varm lägenhet) kan jag knappt ha ull under sommarhalvåret men nu äntligen är det dags för tjocka tröjor. Och Astrid har börjat gilla att ha mössor på sig, just nu är det till och med väldigt viktigt att ha mössa. Jag och Andreas ska också gärna ha mössor på oss så att alla har mössor om vi går ut alla tre.

Den här mössan heter I heart cables och jag gör just det, älskar flätor alltså. Roliga att sticka och ger bra passform. Garnet är Lang merino 120 som jag köpt hos Magasin Duett, men jag vet inte om hon säljer det längre. 60g gick det åt till mössan utan att räkna bollen på toppen.

Jag har fortsatt att svara på era frågor så del 2 i frågestunden kommer snart!

Saturday, November 21, 2015

Svar på frågor del 1

Vilka roliga frågor ni ställer! Och jag som var rädd för att inte få några frågor alls, det hade jag inte behövt oroa mig för. Vissa stickfrågor tänkte jag besvara i egna inlägg längre fram, tex tips på hur framkanten på koftor kan bli snygg, tips för flerfägsstickning och beskrivning till lettisk fläta.

Johanna undrar vilka som är mina bästa tips när jag stickar tröjor?
Nummer ett är att prova tröjan/koftan ofta för att se till att den sitter som det är tänkt. Därför gillar jag stickor med avskruvbara tippar väldigt mycket, då är det lätt att skruva av tippen, skruva på en extra kabel med hjälp av en sån förlängningsgrej som finns att köpa och så går det snabbt och lätt att prova.
Och så det ack så trista men nödvändiga: gör en provlapp och tvätta den på samma sätt som du planerar att tvätta/blocka din tröja.

Vilka är dina bästa sticktips och knep överlag? 
Försöker komma på några generella knep men det står rätt still i huvudet. Öva och våga kanske? Och att repa upp när det blir dåligt. Jo, och lär dig ungefär vilket handlag du har, om du stickar hårt eller löst. Stickstorlek i mönster är bara en rekommendation, jag stickar löst och får alltid gå ner i stickstorlek för att få ett bra resultat. Det tog tid innan jag lärde mig det och alla mina första stickningar blev så löst stickade så de var helt oanvändbara. 

Är du en sådan som har ett projekt igång i taget eller många samtidigt? 
Alltid flera! Minst tre. Ett som kräver mer tankeverksamhet och ett som är litet och lätt att ta med (oftast en enkel slätstickad socka som jag bara stickar på när jag ska iväg nånstans), det är minimum. För det mesta har jag en 5-6 projekt på gång samtidigt. Plus några ufon som ligger och väntar på bättre tider. 



Hur länge har du stickat och hur kom det sig att du började? 
Jag lärde mig i åtta-års åldern men det var först i 13-14 års åldern som jag började sticka på riktigt. Varför vet jag egentligen inte, men jag har alltid varit intresserad av pyssel och sånt. Min familj är ingen slöjdande familj alls men det var mamma som lärde mig sticka och det fastnade. 


Här sitter jag, 14 år gammal och stickar på min första kofta. 100% akryl och raka stickor, huvva!


Vad är det för utbildning du pausar ifrån? Vill du fortsätta?
Jag läser ledarskap i slöjd och kulturhantverk, en jätterolig utbildning på Göteborgs Universitet. Just nu är jag ju sjukskriven och funderar mycket över framtiden, vad jag kommer orka med och så, men planen just nu är att fortsätta när jag orkar.

Har du någon ide till fler stickböcker?
Just nu håller jag mig till att publicera mönster på nätet (och det har jag också tagit en paus i). Det är roligt med stickbok, men också nervöst med alla fel som blir och som sen inte går att korrigera. På ravelry är det ju lätt att skicka ut en uppdaterad version och det är så skönt.

Ella frågar: Har du en favoritstickfasthet?
Ja på sätt och vis, jag stickar allra helst på 2.25-3.5mm. Ungefär 32m/10cm på 2.5mm flerfärgsstickning och gärna runt 22m/10cm i tröjor och koftor (och det brukar jag få med 3.5, beroende på garn).

Om du bara fick sticka från en designer, vem skulle det vara?
Oj så svårt! Ysolda gör de mest välskrivna mönster jag vet men samtidigt är hennes koftor sällan i min smak. Gudrun Johnston har jag stickat mycket av, och av Ankestrick också. Och Heidi Kirrmaier! Men Ankestrick får det nog bli om jag bara får välja en, jag älskar hennes mönster.

Vilken världsledare borde ta upp stickning som hobby?
Så rolig fråga! Alla världsledare borde ju ta upp stickning, och bli bättre människor på köpet.
En svensk partiledare som borde ta upp stickningen är Jan Björklund, då kanske han skulle sluta föreslå att slöjden ska tas bort i skolan. 
Annika frågar om jag har någon  speciell plats där jag sitter och stickar?
Jag sitter nästan alltid i soffan, allra helst i schäslongdelen såklart. Där har jag stickkorgen precis
brevid.
Här sitter jag och stickar

Anonym skriver: Jag undrar hur du väljer projekt? Behov av plagget eller lust? Själv har jag så svårt att släppa en mönsterfavorit när jag sett den, så jag har en lång lista jag stickar efter, och längre blir den eftersom jag ser fina mönster i snabb ar takt än jag hinner avverka dem! Har du också "den ska jag sticka nån gång..." eller har du gjort "allt "? 
Jag brukar "köa" saker på ravelry (under queue), och då och då går jag igenom listan för att se om jag inte längre är sugen på något. Men det är långt ifrån alltid jag följer listan, väldigt ofta lägger jag upp till saker på infall direkt efter att ha sett något särskilt. Andra gånger funderar jag läääääänge och klurar på garnval och färger och kan aldrig bestämma mig. Det är viktigt för mig stickningen får vara lustfyllt, så jag skulle aldrig följa listan bara för saken skull utan jag ska känna lust till det jag lägger upp till. 

Jag passar på att ställa en fråga om Ravelry som jag funderat på länge men inte vetat vem jag kan fråga - jag tänker att du (eller någon annan som läser din blogg köpt mönster där).
Har det fungerat bra med mönsterköp på Ravelry - SEK eller USD?Kommer mönstret på posten, eller laddar man ner det och skriver ut själv?Finns det då kvar att skriva ut flera gånger, eller bara en gång?
Jag köper alla mina mönster på ravelry, och tycker det fungerar toppen! Valutan är annorlunda beroende på vem du köper från, men jag använder paypal när jag köper där och den sköter all omvandling automatiskt. Alla mönster läggs i ens eget bibliotek och finns sen kvar där så att de går att skriva ut hur många gånger som helst. Men någon papperskopia ingår inte, utan det är egen skrivare som gäller, eller läsa från en skärm då. 


Miriam frågar: hur är din spanska? 
Hehe lite halvöm punkt för jag önskar ju att jag hållit liv i den lilla spanska jag lärde mig efter att ha bott i Madrid. Men nej, det har jag inte, så ordförrådet är helt borta. Förstår spanska gör jag dock hjälpligt, särskilt latinamerikansk spanska som min svärfar pratar. 
Och hur gör du för att hålla reda på nystanen när du stickar flerfärg? Jag har börjat på den fina Ivar; men eftersom jag kör magic loop (för första gången!) och båda vantarna på samma gång är det 6 nystan att hålla reda på... Hu, vilket ihopsnurr!! Så finns det nåt superbra knep, eller borde jag bara köra en i taget? Tack för bloggen, förresten!
När jag stickar flerfärgstickning så stickar jag alltid en i taget, annars blir det för trassligt tycker jag. Så något bra råd på den fronten har jag inte. Och så stickar jag alltid flerfärg med mer än två nystan sittandes i soffan utan någon som stör (dvs när Astrid sover) så att jag arrangera nystanen runt mig på ett sätt som passar mig. 

Monday, November 16, 2015

Frågestund


Jag har funderat på att ha en liten frågestund här på bloggen, ja alltså om ni har några frågor då. Något om mig som ni undrar över? Det känns lite ego på något vis att tro att någon skulle ha det om mig, men andra bloggar har ju frågestunder och jag brukar tycka att det är kul att läsa, och att ställa frågor också.

Ställ en fråga i kommentarsfältet så ska jag svara så gott jag kan!

Bilden är en teckning som min kompis Sanna gjort av mig, ser ni Doris-vantarna och min gula stickade kofta? Så fint!

Saturday, November 14, 2015

Aranami

Jag har stickat klart min Aranami sjal och jag är så nöjd! 

Först tänkte jag att den bara var fin utsträckt så mönstret syns, men jag tycker faktiskt att den är riktigt snygg runt halsen också. Visst, vågorna syns inte, men färgskiftningarna är fina nog. 

Extra stolt är jag eftersom jag spunnit garnet till den själv. Ullen är fransk merino, färgad av Dandelion-Anna. Jag råkade spinna den lite tjockare än jag planerat så fick minska vågorna lite, med 28m istället för 36 per våg. Därför blev den först lite liten, så då färgade jag själv en sjätte blå mörk nyans som fick bli översta vågraden. 

Stolt och nöjd med min sjal står jag och blickar ut över mitt kära Hisingen! 

Friday, November 13, 2015

Sockan Anna

De här sockorna blev klara i juli (!) så det är ju verkligen på tiden att de hamnat på kort! Mönstret är Anna sockar av Dödergök och garnet är ett kit från Manduzana som jag hade turen att hinna köpa innan de tog slut. Men jag har hört att hon ska färga mer, så det kommer nog för den som vill ha. 

Själva sockorna var så roliga att sticka, de bara flög fram på stickorna. Jag älskar ju flerfärgsstickning och särskilt när det är korta repetetiva mönster så det här är ju en socka för mig. Passformen är också jättebra, en av de bästa jag stickat. Kanske har jag och Dödergök lika fötter men det märks ju också på mönstret att hon stickat mycket sockar innan. 

Kunde inte låta bli att spexa lite när Karin hjälpte mig ta kort, en dold talang jag har är nämligen att stå på tåspetsarna. Upptäckte det när jag såg Titanic som tioåring (minns ni scenen när Rose står på tårna som partytrick?) och när jag då testade själv så insåg jag att jag kan visst både gå och stå på tårna utan problem. 

Dold talang nummer två är att jag är vig/överrörlig. Också medfött, jag har alltid kunnat gå ner i spagat och sånt där utan att det är minsta jobbigt. Med åren har jag blivit stelare och numera kan jag bara sätta en fot bakom huvudet och bara när jag sitter ner. Superstel med mina mått mät :P.

Sjalen jag har på bilden kommer snart på bloggen den med, ska bara redigera några fler kort! Och tröjan är min favorit, en grå Slanted Sleeven.

Wednesday, November 11, 2015

Den Perfekta Trikåkjolen

Jag gillar enkla svarta trikåkjolar, de är perfekta vardagsplagg. Men de som finns att köpa i butik har aldrig fickor, och som alla vet bör alla plagg ha fickor. Så jag bestämde mig för att sy en.

Det här är första gången jag själv gjort mönster till ett plagg, och även om det inte är en så komplicerad kjol är jag ändå väldigt stolt! Enkel rak trikåkjol med fickor. Den perfekta svarta trikåkjolen.

Monday, November 9, 2015

Fel

Jag har kommit en bra bit på min Hela, längre än bilden visar. Oket är klart. Men pga en tankevurpa (räknade ut maskantal för halsen, tänkte att jag vill ha den lösare i halsen så la till ett gäng maskor men glömde bort att jag lagt till maskor när det var dags att börja öka i mönstret) så är den alldeles för stor. Skit också. Eftersom jag ändå ska klippa upp den fram funderar jag på att helt enkelt klippa bort en del där, men samtidigt tycker jag att den är lagom i halsen och kanske bara ska repa upp och sticka om oket.

Tills jag bestämt mig tänker jag trycka ner den längst ner i ett skåp och sticka på något annat. Skittröja.

Friday, November 6, 2015

Garnuppdatering

Jag har gjort en liten uppdatering med handfärgat garn i min Etsy-shop, den hittas här för den som vill köpa!

Monday, November 2, 2015

Prickar

Nästa tryck-försök blev suddgumi tryck. Jag har sett flera bilder på det när folk använt såna vanliga orangegula pennor med rosa suddgummi i toppen, klassiska skolpennor. Hittade dock ingen sån hemma, däremot en slags "suddpenna" med sudd i ungefär samma storlek. 

En sliten vaxduk, lite guldfärg och en suddpenna. Det är kul när det inte behövs några dyra verktyg! Och väldigt okladdigt (förutom att en del av prickarna kanske blev lite kladdiga, men inget kladd på bord och sånt). 


Klart! Jag gillar verkligen det här, kommer absolut trycka den här typen av prickar på fler grejer.