Friday, July 29, 2022

Pyjamas eller kläder?

Pyjamas eller kläder? Tycker såna här set är så fina på andra men på mig själv känns det lite som att jag glömt bort att ta på mig kläder och gått ut med pyjamas på mig. 

Skjortan sydde jag för några år sen och den är en stor favorit som används flitigt. Shortsen sydde jag häromdagen av resttyger som jag fått över (jag har sytt en klänning i samma tyg också, älskar tyget). 

Mönstret till shortsen är från Carolyn pajamas men jag hoppade över "uppviksdelarna" och förlängde istället nertill med 6cm. Jag sydde storlek 14 och gjorde inga andra ändringar. Jo la till bakfickor, men borde kanske lagt dem på skrå? Nu syns de knappt, jag mönsterpassade för bra. 

Kommer absolut använda shortsen och skjortan separat, och eventuellt också tillsammans. Måste bara vänja mig vid det tror jag! 
 

Monday, July 25, 2022

En prinsessbakelse i Drothemskvarteren

Vi åkte till mina svärföräldrar som har en stuga utanför Söderköping och då är det obligatoriskt med ett besök i Drothemskvarteren. Där är så fint! Stockrosor alltså <3

Nuförtiden har jag och Astrid lite åsikter om kläder så jag syr mindre och mindre till henne. Jag vägrar sy något som jag inte själv tycker är fint så vi köper majoriteten av hennes kläder på loppis istället. Att sy något som inte blir använt är ju inte heller kul. Astrid har mycket bestämde åsikter om kläder! Kan inte förstå vart hon fått det ifrån... Men här har vi lyckats enas kring ett mönster!

Astrid ville ha en klänning med cut-outs, helst i sidorna men vi enades sen om att ryggen var bäst. Mönstret är från Violette Field threads och heter Birdie. Det är första gången jag syr efter ett mönster från dom men eftersom de har många tweenie-mönster så lär det bli fler gånger. Tycker annars att det är rätt svårt att hitta mönster för stora barn. 

Tyget är en gardin jag köpt på loppis. Har haft det liggande länge i väntan på det rätta projektet och nu blev det använt! Och en riktig fullträff om jag får säga det själv. Både jag och Astrid är väldigt nöjda! 

Mönster: Birdie Tween Top and dress från Violette Field Threads
Storlek: 10 år
Ändringar: Inga vad jag minns
Tyg: från loppis, ursprungligen ett par gardiner

Monday, July 11, 2022

Mina sommarstickningar

Jag rensade i projektkorgen häromdagen och tänkte att det vore kul med ett inlägg med mina sommarstickningar! På sommaren stickar jag gärna små projekt helt enkelt för att det inte blir så varmt i knät. En kofta blir ju som en extra filt och då kommer jag svimma av värmeslag. Jag stickar helst i ull även på sommaren för det är det jag gillar bäst. Förr brukade jag försöka sticka i lin eller bomull på sommaren men jag gillar inte att sticka i det, det känns liksom inte bra i händerna. Och nu när jag syr mer så syr jag hellre plagg i linne eller bomull. Så jag kör på att sticka i ull året om! 

Små flerfärgsstickade saker är perfekt. Först ut är sockan Anna som är en favorit att sticka hos mig. Tror detta är mitt fjärde par. Önskar dock verkligen att jag tagit med lite senapsgult eller ockra när jag valde färger men jaja. När dessa är klara blir det nog vantar eller något sånt. 


När det är lite kallare kommer jag ändå försöka sticka klart den här koftan som jag hittade längst ner i korgen. Caridea Sweater av Emilia Jensen

Det här kommer vara min "ha med i väskan" stickning. Ännu en Oslohuen, denna gång i Kampes 2-trådiga som ev är i tunnaste laget för den här mössan men som jag hoppas kommer funka bra ändå. Har färgat garnet själv, i samma nyans som min balaclava i förra inlägget. 

Tuesday, July 5, 2022

Balaclava no 1




I helt fel säsong har jag stickat mig en Balaclava! Men jag stickar gärna mössor, vantar mm på sommaren, små saker som inte bidrar till ökad värme när man har dom i knät. 

Just nu har jag sett massor av fina mönster på balaclavas, är tex väldigt sugen på Agnes Brandels rutiga. Det här mönstret heter Balaclava No 1 och kommer från My favorite things knitwear. 

 Garnet är ett merinogarn som jag tror att jag fått för jättelängesen av Organic Knitters, men jag hittar det inte nu på hennes hemsida. Jag har själv färgat det ljusblått, en nyans av blå som jag just nu är lätt besatt av! Älskar den. Har färgat lite Kampes i den färgen också som jag håller på att sticka en mössa i, så jag hoppas att jag älskar färgen lika mycket när det blir vinter :)