Wednesday, February 16, 2022

September coat

Jag älskar den här kappan! Känner mig så snygg och cool i den. Men vägen för att sy den var inte helt smärtfri. Och den går inte att cykla i, också en nackdel.

Först och främst så är det det största mönstret jag någonsin skrivit ut. Borde helt klart ha köpt det som pappersmönster och inte pdf. Över 80 sidor om jag minns rätt.

Ser ni detaljen på den här bilden? Dubbla fickor! Både i sidorna och fram. Återstår att se om jag använder dom men det känns ju som genidrag! 

Sen var det en hel del kliande i huvudet för att få till fodret bra. Alltså jag gillar verkligen Merchant and mills, men på många sätt är deras mönster kvar i det här med att ge så minimal information som möjligt till den som ska sy. Lite som att sy efter ett mönster ur Burda eller Ottobre. Eller så var det jag som var trött och inte fattade. 

Fodret kom på plats tillslut, men kappan håller INTE för att granskas noga på insidan. Flera delar skulle lämnas med synliga kanter vilket jag inte förstod så jag hade ingen snygg seam finish på dom utan felmatchad tråd på overlocken osv. 

Men på utsidan är jag mycket nöjd med den! Och jag kunde sy den av enbart material jag hade hemma, vilket ju är en vinst! Det enda jag behövde köpa var knappar och mellanlägg. 

 Yttertyget köpte jag på Skroten förra sommaren, ett ylletyg som jag tror såldes med kilopris. Billigt var det i alla fall så jag köpte det utan plan med en tanke om att kanske sy en kavaj eller ett par byxor. Det är tunt och glansigt och helt ljuvligt! Jag hade bara 2,5m men det räckte precis, hade så lite kvar att det inte ens räckte till ficklockens baksida så de är i svart tyg. 

Storlek: 16
Ändringar: Kortade den 10cm, men slitsen är bara uppflyttad 3cm. Kortade ärmarna hela 12cm men har ändå fått vika upp dom! Låååånga ärmar. 
Tyg: Yttertyget är ylle från Skroten, fodertyget är ett tjockt viskostyg jag fick från Anna-Gerd. Ärmarnas foder är viskosfoder från Gårda textil. 

No comments: